• Business

    Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ των 25,3 εκατ. ευρώ στην Lamda Malls

    • NewsRoom
    O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου


    Την ολοκλήρωση της ΑΜΚ στην Lamda Malls, ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Lamda Development.

    Πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Malls ανέρχεται στα 521,3 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό της Lamda Development στην εταιρεία φτάνει στο 95,67% και αυτό της θυγατρικής του ομίλου Lamda Development Netherlands φτάνει στο 4,33%.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

    H LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της εταιρεία LAMDA MALLS Α.Ε. (η «LAMDA MALLS») προχώρησε, με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 18.12.2023, στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των €25.300.000 με την έκδοση 25.300.000 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης. Κατά την ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού της LAMDA MALLS.

    Η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία με καταβολή μετρητών.

    Ακολούθως, το μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS ανέρχεται στο ποσό των €521.329.652, διαιρούμενο σε 521.329.652 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης.

    Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS με ποσοστό 95,67% ενώ η αλλοδαπή θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, LAMDA DEVELOPMENT (NETHERLANDS) B.V. συμμετέχει με ποσοστό 4,33%.

    Διαβάστε επίσης

    European Super League: Δικαίωση από την ΕΕ, αλλάζουν όλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τι ετοιμάζει η κοινοπραξία

    Φιντάν: Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα στη βάση μιας θετικής ατζέντας

    KPMG: Αυξημένα στα $36 δισ. τα παγκόσμια έσοδα το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ