• Business

    «Κρυφτούλι» με τον χρόνο παίζει η Folli με τους ομολογιούχους

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ακόμη πιο πίσω –όπως όλα δείχνουν- πηγαίνει η πολυαναμενόμενη συνέλευση των ομολογιούχων της Folli Follie, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της αμαρτωλής επιχείρησης. Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση εκτιμούν πως η συνέλευση θα λάβει χώρα περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, καθώς τότε αναμένεται να ανακοινωθεί και το πόρισμα της PwC, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να λάβουν οι ομολογιούχοι τις τελικές τους αποφάσεις.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η PwC ζήτησε παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει τον εκτεταμένο έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πάντως πως η παραπάνω εξέλιξη φαντάζει απόλυτα φυσιολογική καθώς τα χρονικά περιθώρια που ετέθησαν εξ’ αρχής ήταν ασφυκτικά. Κανείς, όπως λένε, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει έναν τέτοιο έλεγχο σε τόσο σύντομο διάστημα. Δεδομένου μάλιστα του διακυβεύματος και της βεβαρημένης προϊστορίας που έχει η υπόθεση.

    Στην σκιά των παραπάνω εξελίξεων, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους για το σχέδιο εξυγίανσης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται – εκτός απροόπτου- να φθάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων για συζητήσεις με τη νέα διοίκηση της Folli, στις οποίες θα επιχειρηθεί να «κλειδώσουν» μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση με τους ομολογιούχους όπου θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» ο νέος CEO, Αναστάσιος Φράγκος έγινε με πρωτοβουλία του ΔΣ της Folli Follie.

    Από το στρατηγείο της Folli διαρρέεται πως δεν δημιουργείται πρόβλημα με την καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές της. Λέγεται μάλιστα πως εάν οριστικοποιηθεί και η πώληση του ακινήτου στο Χόνγκ Κόνγκ και της Folli Follie Cosmetics θα εξασφαλισθούν τα 30 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για φέτος η εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φύγε εσύ, έλα εσύ» στη Folli Follie με νέο CEO τον Αναστάσιο Φράγκου 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FF Cosmetics: Το τρίτο «ασημικό» που βγάζει στο σφυρί η Folli Follie
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχασαν 3,4 εκατ. ευρώ από τις μετοχές των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ