• Business

    Αποφασιστικό crash test για την Folli Follie ο έλεγχος της PwC

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Μετά τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, τα βλέμματα στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie στρέφονται στην έκδοση του πορίσματος από την PwC. Το πόρισμα του ελεγκτικού οίκου όπου θα αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση της εταιρείας θεωρείται κομβικής σημασίας για την υλοποίηση της προσπάθειας εξυγίανσης, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για να εξασφαλισθεί η συναίνεση της πλειοψηφίας των ομολογιούχων.

    «Χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα», επισημαίνουν πηγές που εκφράζουν τις απόψεις της διοίκησης, εκφράζοντας την ελπίδα-εκτίμηση το πόρισμα να εκδοθεί μέσα στον Μάρτιο. Η καθυστέρηση που υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται στη έκταση και στο εύρος του ελέγχου αλλά και στην μέχρι πρότινος αδυναμία του οικονομικού τμήματος να συνδράμει -όπως θα έπρεπε- το έργο των ελεγκτών της PwC.

    Το τμήμα είχε σχεδόν διαλυθεί μετά τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών λόγω των σαρωτικών αποκαλύψεων για ατασθαλίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου. «Οι μαζικές παραιτήσεις δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην εταιρεία. Η παράδοση δεν ήταν ομαλή», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Πέρα από την έκδοση του πορίσματος κρίσιμο στοιχείο στον ακανθώδες δρόμο που έχει να διανύσει η εταιρεία έως την κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα είναι και η άρση της δέσμευσης των ακινήτων από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

    Προκειμένου να καταφέρει να φθάσει η εταιρεία έως την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Folli, οι οποίες είχαν «παγώσει» εξαιτίας της άρνησης των ομολογιούχων. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται η FF Cosmetics, για την οποία είχε ενδιαφερθεί έντονα γνωστή ελληνική αλυσίδα καλλυντικών και εκτιμάται πως είναι πιο εύκολο να προσελκύσει επενδυτή.

    Η εταιρεία εξακολουθεί να κινείται «στην κόψη του ξυραφιού» ενώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου καθώς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας. Ο κίνδυνος μιας άτακτης πτώχευσης δεν έχει απομακρυνθεί με την επίτευξη της προχθεσινής συμφωνίας με τους ομολογιούχους αντίθετα παραμένει στο τραπέζι…

    Να σημειωθεί πως υπέρ της συμφωνίας με τους ομολογιούχους τάχθηκαν τόσο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος όσο και ο Κινέζος εκπρόσωπος της Fosun, παρ’ ότι δήλωσαν παρόν στην ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο στήριξαν με επιχειρήματα τη συμφωνία, σημειώνοντας πως είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης παρά τους δυσβάσταχτους όρους που προβλέπει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: «Παιχνίδια» παλαιών στελεχών σε βάρος της αμαρτωλής εταιρίας
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολύ ωραία για να είναι αληθινή η συμφωνία διάσωσης της Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε οριστική συμφωνία με τους ομολογιούχους κατέληξε η Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ