• Business

    FF Cosmetics: Το τρίτο «ασημικό» που βγάζει στο σφυρί η Folli Follie

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αρχίζουν και στενεύουν –όπως όλα δείχνουν- τα περιθώρια ρευστότητας της Folli Follie, η οποία εξακολουθεί να κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Μετά το ακίνητο στο Χονγκ Κονγκ και το ελικόπτερο, στο «σφυρί» λέγεται πως βγαίνει και η FF Cosmetics (η δραστηριότητα των καλλυντικών), η οποία μέχρι πρότινος ήταν μία από τις πιο υγιείς και σταθερά αναπτυσσόμενες εταιρείες του ομίλου.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως η εν λόγω πώληση θα μπορούσε να είχε προχωρήσει νωρίτερα, ωστόσο οι δικαστικές περιπέτειες της οικογένειας Κουτσολιούτσου δεν επέτρεψαν την υλοποίησή της.

    Οι διαδοχικές πωλήσεις σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του αμαρτωλού ομίλου δημιουργούν ερωτήματα για την αντίδραση των ομολογιούχων, στην εν εξέλιξη διαπραγμάτευση για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης. Και κυρίως για το πώς αντιλαμβάνονται την επόμενη μέρα του ομίλου, όταν αυτός απογυμνωθεί απ’ όλα τα αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία του.

    Βέβαια, καμία από τις παραπάνω συναλλαγές δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα – αν και γενικώς η Folli καθυστερεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις κινήσεις της…

    Από το στρατηγείο της Folli πάντως μεταδίδεται πως δεν υπάρχει πίεση χρόνου, και τονίζεται πως η περίφημη συνέλευση των ομολογιούχων που θα αποφανθεί επί του σχεδίου εξυγίανσης δεν αποκλείεται να πάρει παράταση για τον Φεβρουάριο.

    Προβληματισμός για τις αμοιβές των συμβούλων

    Την ίδια ώρα, προκειμένου να βελτιωθούν οι χρηματοοικονομικές ροές, η νέα διοίκηση σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους συμβούλους για τη μείωση των υπέρογκων αμοιβών τους. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να «παγώσει» για ένα διάστημα την καταβολή των αμοιβών τους, οι οποίες θεωρούνται υπερβολικές.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι σήμερα οι πάσης φύσεως σύμβουλοι έχουν λάβει πάνω από 20 εκατ. ευρώ! Από την άλλη πλευρά, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει με το έργο που έχουν αναλάβει οι σύμβουλοι, εάν δεν δεχθούν τις περικοπές και αποχωρήσουν.

    Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διάσωση της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας, τα πάντα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή. Κομβική σημασίας, στο σημείο που έφθασαν πλέον τα πράγματα, είναι η απόφαση των ομολογιούχων επί του σχεδίου διάσωσης. Εάν δεν εξασφαλισθεί η συναίνεσή τους, τότε το όλο εγχείρημα κινδυνεύει να τιναχθεί στον «αέρα» και η εταιρεία να οδηγηθεί σε άτακτη πτώχευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχασαν 3,4 εκατ. ευρώ από τις μετοχές των Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό: «Κλείδωσε» και η πώληση του ελικοπτέρου της Folli Follie – Νέο business plan κατέθεσε η Deloitte

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: τα e-mails μεγαλοστελέχους της Folli Follie στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο



    ΣΧΟΛΙΑ