• Business

    Κοτζαμανίδης (Entersoft): Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης – Νέες εξαγορές

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft


    Για ισχυρό διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις εξαγορές, εστιάζοντας και στην αγορά της Ρουμανίας.

    Όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του ομίλου το πρώτο εξάμηνο, ο κ. Κοτζαμανίδης είπε ότι το πρώτο εξάμηνο η εταιρεία προχώρησε σε τρεις σημαντικές εξαγορές, εφαρμόζοντας την πολιτική εξαγορών που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και που θα συνεχίσει να κάνει τα επόμενα.

    «Κοιτάμε νέες εξαγορές, έχουμε ανοικτές κεραίες, για εξαγορές εταιρειών είτε σε κλάδους που δραστηριοποιούμαστε ήδη, είτε σε νέες αγορές, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας στην αγορά» επεσήμανε ο ίδιος. «Στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, να βγάζουμε νέα προϊόντα ανταγωνιστικά και να πείσουμε τους πελάτες μας να τα εφαρμόσουν στις εταιρείες τους».

    Η Entersoft συνεχίζει να προσελκύει νέους πελάτες, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις της και ταυτόχρονα καταφέρνει να κρατήσει τους ήδη υπάρχοντες στο πελατολόγιό της, διασφαλίζοντας τα επαναλαμβανόμενα έσοδά της.

    Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη Ρουμανία, αγορά που έχει ισχυρό αποτύπωμα η Entersoft, ο κ. Κοτζαμανίδης τόνισε ότι είναι μεγάλος, κυρίως όσον αφορά μικρές τοπικές εταιρείες αλλά και μεγάλους κολοσσούς, όπως η Microsoft.

    Νέα υψηλά η μετοχή

    Σε νέα υψηλά εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο ανέβηκε η μετοχή της Entersoft μετά τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου που εμφάνισε σήμερα, σκαρφαλώνοντας στα 5,88 ευρώ, με άνοδο 5%. Και την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει τα 175 εκατ. ευρώ.

    Το δυνατό χαρτί της είναι οι εξαγορές έχοντας προχωρήσει το πρώτο εξάμηνο στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου τριών εταιρειών.

    Συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στην εξαγορά της SW RetailSoft έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της τελευταίας στον χώρο του Λογισμικού Εντατικής Λιανικής, και ιδιαίτερα στην αγορά των Super Markets, Mini Markets και Πολυκαταστημάτων.

    Τον Μάιο του 2023 προχώρησε στην εξαγορά του 62% της start-up λογισμικού διαχείρισης προσλήψεων SmartCV, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας στον τομέα του Applicant Tracking Software. Ενώ στην αρχή του έτους εξαγόρασε την CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

    Αύξηση τζίρου κατά 32%

    Η Entersoft το πρώτο εξάμηνο του 2023, παρουσίασε έσοδα 19,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 32% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2022 και EBITDA 6,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (3,3 εκατ. ευρώ) και τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 9,4 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022.

    Για το δεύτερο εξάμηνο, η ισχυρή εισερχόμενη ζήτηση και το βαθύ pipeline νέων έργων ενισχύει την εκτίμηση για διατήρηση αντίστοιχων ρυθμών ανάπτυξης εσόδων και κερδοφορίας, ενώ οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών σε νέα προϊόντα και η γεωγραφική επέκταση, θέτουν τις βάσεις για διατήρηση παρόμοιων ρυθμών και για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρετός εξαγορών από τις εισηγμένες τεχνολογίας το πρώτο πεντάμηνο του έτους

    Καύσωνας κερδών – Υψηλά για Profile, Epsilon Net, Entersoft και Space Hellas

    Παχιές αγελάδες για τις εταιρείες τεχνολογίας το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ