• Business

    Καύσωνας κερδών – Υψηλά για Profile, Epsilon Net, Entersoft και Space Hellas

    Ευάγγελος Αγγελίδης (Profile) – Ιωάννης Μερτζάνης (Space Hellas) – Ιωάννης Μίχος (Epsilon Net) – Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft)


    Με το Χρηματιστήριο να έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και να χτυπάει υψηλά 9 ετών, κάνοντας ένα ράλι 44% από τις αρχές του χρόνου, οι μετοχές του κλάδου πληροφορικής εξακολουθούν να ξεχωρίζουν, σημειώνοντας ιστορικά υψηλά την εβδομάδα που μας πέρασε.

    Επενδυτική στρατηγική, εξαγορές, Ταμείο Ανάκαμψης και φυσικά το γενικότερα ευοίωνο κλίμα που επικρατεί, όντας προ των πυλών για την επενδυτική βαθμίδα, έχουν δώσει στις εταιρείες του κλάδου το «καύσιμο» που χρειάζονται.

    Στελέχη της αγοράς μίλησαν στο mononews λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στο επίκεντρο, η πολιτική εξαγορών που εφαρμόζουν βρίσκουν στέρεο έδαφος, ενώ η σταθερή κυβέρνηση που ευνοεί τις επενδύσεις, θα δώσει άλλον αέρα τους επόμενους μήνες.

    Ιστορικά υψηλά για την Profile – Νέες επενδύσεις στον ορίζοντα

    Κλείνοντας την Τρίτη στα 4,9 ευρώ, η μετοχή της Profile έγραψε νέα ιστορικά υψηλά μέσα στην εβδομάδα, πριν υποχωρήσει την Παρασκευή, κάνοντας μια μικρή διόρθωση στα 4,84 ευρώ.

    Η Profile πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με την Allica Bank, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε καταθέσεις. Την ίδια ώρα πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για νέο deal της Profile με τράπεζα στην Καραϊβική.

    Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Profile έχει σημειώσει μια άνοδο της τάξης του 71,33%, από τα 2,855 ευρώ στα 4,9 ευρώ την περασμένη Τετάρτη. Την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε με μικρή πτώση με την κεφαλαιοποίησή της ωστόσο να παραμένει πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

    Entersoft: Συνεχίζει τις εξαγορές – Σε υψηλά η μετοχή

    Μία από τις εταιρείες που έχει κάνει πολλές και μεγάλες κινήσεις μέσα στο έτος είναι η εταιρεία τεχνολογίας του Αντώνη Κοτζαμανίδη. Ο οποίος βλέπει τη μετοχή στο Χρηματιστήριο να κινείται συνεχώς ανοδικά, γράφοντας υψηλά 1,5 έτους, με κούρσα 50,13% στο 7μηνο.

    Συγκεκριμένα, από τα 3,81 ευρώ που έκλεισε το 2022, έγραψε την Πέμπτη νέα υψηλά στα 5,72 ευρώ, πριν υποχωρήσει στα 5,6 ευρώ την Παρασκευή, με την κεφαλαιοποίησή της να είναι ένα βήμα από τα 170 εκατ. ευρώ.

    Οι εξαγορές είναι το δυνατό χαρτί και της Entersoft, καθώς μέσα στο έτος έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο τριών εταιρειών, με τον CEO να δηλώνει ότι «είμαστε ενεργοί στο κομμάτι των εξαγορών και θα συνεχίσουμε να είμαστε».

    Epsilon Net: Η επιτυχία του Γιάννη Μίχου εκτοξεύει τη μετοχή

    Το success story της Epsilon Net του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου είναι γνωστό. Καθώς με τις κινήσεις και την πολιτική εξαγορών που εφαρμόζει, έχει καταστήσει την εταιρεία μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου.

    Από τις 15 Ιουλίου 2020 που μπήκε στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου, έχει φτάσει σήμερα να έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή γράφει συνεχώς υψηλά, κλείνοντας την προηγούμενη Πέμπτη στα 9,59 ευρώ. Έχει κάνει δηλαδή ένα ράλι της τάξης του 48,91% από την αρχή του έτους. Την Παρασκευή έκλεισε με μικρή πτώση 1% στα 9,49 ευρώ, ενώ από τότε που μπήκε στην κύρια αγορά γράφει το απίστευτο +1.422,22%.

    Μάλιστα ο πρόεδρος και CEO κ. Μίχος είχε τονίσει στους μετόχους ότι προσδοκά διπλασιασμό του τζίρου του ομίλου μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει δυναμικά τη στρατηγική εξαγορών που εφαρμόζει ήδη από το 2013.

    Space Hellas: Έφτασε και πάνω από τα 9 ευρώ η μετοχή

    Πάνω από 70% τα κέρδη για την Space Hellas στο 7μηνο, η οποία πραγματοποιεί εντυπωσιακό ράλι με πράξεις ακόμα και στα 10 ευρώ τις προηγούμενες μέρες, με υψηλό κλείσιμο στα 9,2 ευρώ.

    Στα θετικά της εταιρείας η επιτυχής διοργάνωση των δύο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου και Ιουνίου από τη θυγατρική της SingularLogic, αλλά και των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σε δύο γύρους τον ερχόμενο Οκτώβριο και βεβαίως οι ευρωεκλογές την Άνοιξη του 2024.

    Το τελευταίο συμβόλαιο της Singular ανήλθε στα 5.332.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.032.000 ευρώ αφορούν τον επιβαλλόμενο Φ.Π.Α (24%) που βαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 5,3 εκατ. ευρώ το νέο εκλογικό συμβόλαιο της Singular Logic – Πού φτάνει η χρηματοδότηση των κομμάτων

    Μερτζάνης (Space Hellas): Κοιτάμε νέες επενδύσεις – Στα €150 εκατ. το ανεκτέλεστο



    ΣΧΟΛΙΑ