• Business

    Κώστας Σιφναίος (Gastrade): Τον Ιούνιο υπογράφουμε συμβάσεις με προμηθευτές για το FSRU Αλεξανδρούπολης

    Κώστας Σιφναίος Αντιπρόεδρος Gastrade


    Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους προμηθευτές της Gastrade για την προμήθεια της πλωτής μονάδας αλλά και για τις απαιτούμενες σταθερές εγκαταστάσεις, σημείωσε σήμερα μιλώντας στο Delphi Forum ο κ. Κώστας Σιφναίος, Αντιπρόεδρος και Project Dorector της Gastrade.

    “Οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί και είμαστε στις τελικές συζητήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων και για τις σταθερές εγκαταστάσεις και για την πλωτή μονάδα και εκτιμούμε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις” είπε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας για την επιλογή της περιοχής, σημείωσε ότι “η  Θράκη και η Αλεξανδρούπολη συγκεντρώνει σοβαρά γεωπολιτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά  πλεονεκτήματα γιατί γειτνιάζει με τις χώρες των Βαλκανίων και Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχουν ελάχιστες εναλλακτικές πηγές και οδούς προμήθειας ενέργειας. Ταυτόχρονα υπήρχαν, όταν πρωτοσχεδιάστηκε η επένδυση,  σημαντικά σχέδια για νέες υποδομές ενέργειας, πολλά από τα οποία λειτουργούν και άλλα είναι σε φάση υλοποίησης, αλλά η περιοχή είναι και ένας τόπος φιλόξενος στις νέες  επενδύσεις.

    Όταν πρωτοσχεδιάστηκε η επένδυση, σημείωσε, αυτό έγινε με ορίζοντα το μέλλον με βάση κάποια γενικά χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται σήμερα.

    Όπως είπε, όταν ξεκίνησαν τα σχέδια για το έργο του πλωτού υγροποιημένου σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, υπήρχαν μόνο άλλοι δύο τέτοιοι σταθμοί στον κόσμο. Όμως ήταν ξεκάθαρο για μας ότι η λύση αυτή είχε ξεκάθαρα εμπορική και οικονομική βιωσιμότητα και η στρατηγική γεωγραφική επιλογή υποστήριζε τη λειτουργία της επένδυσης για πάνω από 30 με 40 χρόνια.

    Σχετικά με άλλες επενδύσεις στην περιοχή, τόνισε ότι γίνονται και σημαντικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις στη Θράκη θωρακίζουν την εθνική ασφάλεια στη χώρα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ