• Business

    ΕΥΔΑΠ: Κοντά σε συμφωνία με το Δημόσιο για το κόστος του αδιύλιστου νερού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΥΔΑΠ: Πράσινο φως από τους μετόχους για τις νέες συμβάσεις και τη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ


    Εντός του Απριλίου κλείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυετές σήριαλ για την τιμολόγηση του αδιύλιστου νερού, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ.

    Η επιχείρηση ύδρευσης θα κληθεί να καταβάλει στο Δημόσιο περίπου 150 εκατ. ευρώ, έναντι των 250 εκατ. που αρχικά της ζητείτο, για το κόστος του αδιύλιστου νερού την περίοδο 2013 – 2020 και από το 2021 και μετά ετησίως 40 με 45 εκατ. ευρώ.

    Η συμφωνία αυτή κλείνει εκκρεμότητα που υπάρχει από το 2013.

    Για τον προσδιορισμό της τιμής του ακατέργαστου νερού μετά την έκδοση της ΚΥΑ Δ6/2476/ΦΕΚ Β/3065/03.12.2013, δεν έχει συναφθεί καμία συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ.

    Η ΕΥΔΑΠ εφάρμοζε και μετά την 30.6.2013, την πρόβλεψη του άρθρου 15 της υπογραφείσας το 1999 Σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την οποία το τίμημα του ακατέργαστου νερού συμψηφίζεται με το κόστος υπηρεσιών που η ΕΥΔΑΠ προσφέρει για τη συντήρηση και τη λειτουργία των παγίων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στο ΝΠΔΔ Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ.

    Επιπρόσθετα, η Έκθεση Ελέγχου επί των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή, η οποία δημοσιεύεται μαζί με τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρίας, εμπεριέχει ως θέμα έμφασης τον προσδιορισμό του τιμήματος του μη επεξεργασμένου ύδατος που το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1999, διαθέτει στην ΕΥΔΑΠ.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΥΔΑΠ: Πώς αξιολόγησε τις τρεις τεχνικές προσφορές για το έργο της Ψυττάλειας



    ΣΧΟΛΙΑ