• Business

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής

    • NewsRoom
    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    «Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, βασικός μέτοχος της εταιρείας Χαλυβουργική, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις που αφορούν στην εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι «η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της». Σε δηλώσή του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κάνει λόγο για παραπλάνηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ενώ υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά του, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

    Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου:

    «Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της. Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.

    Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της.

    Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας! Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας.

    Ουδέν ψευδέστερον! Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας».

    Στα χέρια της δικαιοσύνης το μέλλον της Χαλυβουργικής

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mononews.gr, το μέλλον της Χαλυβουργικής, αλλά και η δυνατότητα που έχουν τράπεζες και ΔΕΗ να ρυθμίσουν και να αποπληρωθούν τα μεγάλα χρέη της είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αποφανθεί για το αίτημα των υιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη, δηλαδή για το ποιος θα κρατήσει τα ηνία της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των δύο υιών του.

    Αν η δικαστική απόφαση υιοθετήσει τα επιχειρήματα των υιών Αγγελόπουλου και υπάρξει διαδοχή διοίκησης στη Χαλυβουργική, δημιουργούνται οι συνθήκες για να ληφθούν οι γενναίες αποφάσεις που απαιτούνται με σημαντικό όφελος για τις τράπεζες και τη ΔΕΗ. Το σημερινό αδιέξοδο είναι σε ένα βαθμό αποτέλεσμα της σοβαρότατης  διάστασης απόψεων μεταξύ τέκνων και πατέρα για τη διαχείριση του ενεργητικού τους, μια κατάσταση που κοστίζει πολύ ακριβά ειδικά στις τράπεζες.

    Λύση ρύθμισης δεν έχει βρεθεί ακόμη για τον υψηλό τραπεζικό δανεισμό της τάξης των 410 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι στην Εθνική Τράπεζα, ενώ σημαντικά ποσά έχουν χορηγήσει και οι άλλες συστημικές τράπεζες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαλυβουργική: Στη δικαιοσύνη και στην αλλαγή ηγεσίας οι ελπίδες ΔΕΗ και Τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίοδο χάριτος ενός μήνα στην Χαλυβουργική για το χρέος προς τη ΔΕΗ δίνει ο Γιώργος Σταθάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική λόγω οφειλών 32 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ