• Business

    Κινητικότητα στην ΕΒΖ: Νέα πρόταση ετοιμάζει η Innovation Brain

    Ο διευθύνων σύμβουλος του «Innovation Brain», Lucas Fecker


    Κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ώρα στην υπόθεση διάσωσης της ΕΒΖ. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα συνεργασίας με την Innovation Brain και με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, κυβέρνηση και τράπεζες φέρονται να εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα για το μέλλον της ιστορικής βιομηχανίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιστωτικά ιδρύματα καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και να αποφευχθεί η πτώχευση, η οποία δεν συμφέρει κανέναν. Στο πλαίσιο αυτό, μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και είναι έτοιμες να ακούσουν προτάσεις που θα εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό τίμημα για τις ίδιες, και παράλληλα θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

    «Το επίμαχο είναι τα χρήματα που θα καταβάλλει ο επενδυτής. Και βεβαίως η επόμενη μέρα της ΕΒΖ», επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές με γνώση του θέματος.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει πέσει και η λύση της Pillarstone, θυγατρική του αμερικανικού fund ΚΚR, η οποία εξειδικεύεται στην αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα, η Pillarstone έχει αναλάβει την εξυγίανση της φαρμακευτικής Famar του ομίλου Μαρινόπουλου, της Notos Com και της εταιρείας κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης. Φήμες θέλουν και μεγάλη εταιρεία τροφίμων να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

    Το μόνο σίγουρο είναι πως στο παιχνίδι παραμένει η Innovation Brain, παρότι αποφάσισε να αποσύρει την πρότασή της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η πρόταση του fund που εκπροσωπεί ο Lucas Fecker είχε γίνει αποδεκτή και μάλιστα πολλοί από τους εμπλεκόμενους πίστεψαν πως ήταν αυτή που θα έβγαζε την ΕΒΖ από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει.

    Ωστόσο, η όποια αισιοδοξία υπήρχε από την πολύ καλή συνεργασία μαζί του εξανεμίστηκε, όταν δεν προσκόμισε την καταληκτική ημερομηνία τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πηγή και προέλευση των χρημάτων.

    Κύκλοι της Innovation Brain πάντως επιμένουν πως η απόσυρσή τους οφείλεται στο ότι δεν έλαβαν τις κατάλληλες διασφαλίσεις για τα χρήματα που τους ζητήθηκε να βάλουν στην ενδιάμεση περίοδο έως την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της ΕΒΖ από το αρμόδιο δικαστήριο και αποκαλύπτουν πως σε πολύ λίγο θα είναι έτοιμοι να καταθέσουν νέα πρόταση στις τράπεζες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το σχέδιο της Innovation Brain για την EBZ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: L. Fecker (Innovation Brain) στο mononews: «Δεν αποσυρθήκαμε από την ΕΒΖ – Προσπαθούμε να βρούμε λύση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κακά μαντάτα για την ΕΒΖ: Για κίνδυνο κατάρρευσης κάνει λόγο ο Lukas Fecker του fund «Innovation Brain»



    ΣΧΟΛΙΑ