ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απάντηση στην κίνηση της κυβέρνηση Τραμπ να αυξήσει τον έλεγχο έναντι της Huawei Technologies, μπλοκάροντας ουσιαστικά τις προμήθειες της εταιρείας, έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το κινεζικό ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν την «παράλογη καταστολή» κινεζικών εταιρειών όπως η Huawei. Η Κίνα θα υπερασπιστεί σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματα των εταιρειών της, ξεκαθάρισε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου ειδήσεων για το αν το Πεκίνο θα λάβει μέτρα ως αντίποινα κατά των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι ΗΠΑ υιοθέτησαν νέα μέτρα κατά της κινεζικής Huawei Technologies, με το υπουργείο Εμπορίου να ανακοίνωσε ότι τροποποιεί έναν κανονισμό για τις εξαγωγές. Με βάση τις τροποποιήσεις αυτές, οι ξένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εξοπλισμό από τις ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτούν άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση πριν προμηθεύσουν ορισμένα τσιπ στην Huawei ή κάποια θυγατρική της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο Volkswagen T-Roc: Η ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV
- Entersoftone: Η Φουρναράκης επιλέγει τη Shopranos B2B eCommerce για εμπορική διασύνδεση με το δίκτυο συνεργατών της
- Παπασταύρου από Economist: Ο Κάθετος Διάδρομος δεν είναι απλώς ένα δίκτυο αγωγών, είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το μέλλον της εργασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.