• Business

    Huawei: Κατασκευάζει μυστικό δίκτυο εργοστασίων παραγωγής ημιαγωγών για την παράκαμψη των κυρώσεων

    • NewsRoom
    Ren Zhengfei, CEO Huawei

    Ren Zhengfei, CEO Huawei


    Η Huawei Technologies κατασκευάζει μία σειρά από μυστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Κίνα προκειμένου να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, προειδοποίησε η Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA) με έδρα την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ πέρυσι και λαμβάνει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, δήλωσε η Ένωση, προσθέτοντας ότι η Huawei έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο υπάρχοντα εργοστάσια και κατασκευάζει άλλα τρία.

    Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την Huawei στη λίστα ελέγχου εξαγωγών του το 2019 για λόγους ασφαλείας. Από την πλευρά της η κινεζική εταιρεία αρνείται ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

    Ωστόσο, εάν η Huawei κατασκευάζει και εξαγοράζει εγκαταστάσεις με τα ονόματα άλλων εταιρειών χωρίς να αποκαλύπτει τη συμμετοχή της, όπως υποστηρίζει η SIA, τότε μπορεί να καταφέρει να παρακάμψει αυτούς τους περιορισμούς και να αποκτήσει έμμεσα αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ και άλλες προμήθειες που διαφορετικά θα απαγορευόταν, σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg.

    Η Huawei έχει μπει στη μαύρη λίστα εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που περιορίζει τους περισσότερους προμηθευτές από το να αποστέλλουν αγαθά και τεχνολογία στην εταιρεία, εκτός εάν τους χορηγηθούν άδειες.

    Οι αξιωματούχοι συνέχισαν να εντείνουν τους ελέγχους για να στερήσουν από την εταιρεία την δυνατότητα να αγοράζει ή να σχεδιάζει τα τσιπ ημιαγωγών που τροφοδοτούν τα περισσότερα από τα προϊόντα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Huawei: Αύξηση εσόδων κατά 3,1% το α’ εξάμηνο

    Huawei: Διαθέσιμο AI μοντέλο που εξειδικεύεται στην παγκόσμια πρόγνωση καιρού

    MSC: Δημιουργεί νέο κόμβο Logistics στη Σαουδική Αραβία



    ΣΧΟΛΙΑ