• Business

    Κίνα: Χρηματοδότηση 1,02 δισ δολαρίων για έργα στην ενέργεια ενέκρινε το Πεκίνο

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ

    Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ


    Το Πεκίνο ενέκρινε την χρηματοδότηση οκτώ αναπτυξιακών έργων συνολικού οικονομικού ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 1,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

    Τα επενδυτικά προγράμματα αναφέρονται στην ενεργειακή βιομηχανία σύμφωνα με τον Μενγκ Γουέι, εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις.

    Ετήσια αύξηση 8,3% καταγράφηκε στον όγκο διακίνησης εμπορικών φορτίων

    Παράλληλα, ετήσια αύξηση 8,3% κατέγραψε ο όγκος των εμπορικών φορτίων, που διακινήθηκε μέσω των κινεζικών λιμανιών την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019. Ο όγκος των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν καταγράφηκε στα 12,7 δισεκατομμύρια τόνους.

    Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 4,5% στα 239,5 TEUs (ισοδύναμο της μονάδας μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων).

    Ετήσια αύξηση κατά 2,9% κατέγραψαν οι επενδύσεις (FAI) στις υποδομές οδικών δικτύων και διαχείρισης υδάτων

    Την ίδια ώρα, και οι κινεζικές επενδύσεις (FAI) στις υποδομές οδικών δικτύων και διαχείρισης υδάτων κατέγραψαν σταθερή ανάπτυξη την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

    Το συνολικό οικονομικό ύψος των επενδύσεων έφτασε στα 2,16 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 294 δισεκατομμύρια δολάρια) με την ετήσια αύξησή του να καταγράφεται στο 2,9%, όπως γίνεται γνωστό από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών.



    ΣΧΟΛΙΑ