• Business

    Κύκλοι ΙΑΣΩ για Oaktree: «Αναμένουμε στα τέλη του μήνα την προσφορά για το πλειοψηφικό πακέτο»

    Γιώργος Σταματίου, Ιασώ


    Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η δεσμευτική προσφορά του fund Oaktree για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΙΑΣΩ, ανέφεραν, μιλώντας στο mononews.gr, κύκλοι του ΙΑΣΩ, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της και το αν θα ανταποκριθούν οι μέτοχοι και οι γιατροί θα εξαρτηθεί από το πόσο ελκυστική θα είναι. Από τις επαφές, ωστόσο, με το Oaktree φαίνεται ότι το fund είναι αποφασισμένο να επενδύσει στον χώρο της υγείας, ενώ τονίζεται ότι η πορεία του Ιασώ το πρώτο δίμηνο του 2019 είναι ανοδική.

    Η Oaktree υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για το ΙΑΣΩ από τον Δεκέμβριο και έχει ολοκληρώσει τον  νομικό  και οικονομικό  έλεγχο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα θα κινηθεί πάνω από το 1,5 ευρώ ανά μετοχή, κάτι αναμενόμενο αν το fund θέλει να συγκεντρώσει πλειοψηφικό πακέτο.

    Αν ολοκληρωθεί η  είσοδος του Oaktree στον κλάδο της υγείας, με την απόκτηση του ΙΑΣΩ, αναμένονται και επόμενες κινήσεις και εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί το κύμα συγκέντρωσης που ξεκίνησε η CVC Capital Partners με την απόκτηση -από τη θυγατρική της Hellenic Healthcare– των Metropolitan, Ιασώ General και Υγεία.

    Σημειώνεται ότι η Oaktree, με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 124 δισ. δολάρια, έχει ήδη επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο με τη συμφωνία που έκανε με την εταιρεία ΣΑΝΗ συμφερόντων των αδερφών Ανδρεάδη, το 2014, για την ανάπτυξη πολυτελών resorts, της αλυσίδας Ikos.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, το ΙΑΣΩ μεταβίβασε το 97,2% του  Ιασώ General στην Hellenic Healthcare S.A.R.L εταιρεία ειδικού σκοπού, στην οποία πέρα από το fund  CVC Capital Partners, μετέχουν με μειοψηφικά ποσοστά οι κ.κ Σπυρίδης και Θεοχαράκης.

    Το τίμημα για το 97,2% της Ιασώ General ήταν 19,44 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής ανέλαβε και τον δανεισμό της Ιασώ General, ύψους 28 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ