• Business

    Κεφαλαιαγορά προς Δραγάτση: «Ερευνήστε εσείς για… τυχόν ποινικές ευθύνες στη Folli Follie»

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση πετάει το μπαλάκι της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αποφεύγοντας η ίδια η εποπτική Αρχή να βγει μπροστά ως «απευθείας μηνυτής», ζητεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ερευνήσει τις… τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν συντελεστεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Γιάννη Δραγάτση έφτασε σήμερα το πρωί ο φάκελος ο οποίος περιείχε τις 16 αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μέσω των οποίων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις σε εννέα φυσικά πρόσωπα ύψους 4,02 εκατ. ευρώ.

    Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της εποπτικής Αρχής τονίζεται ότι έχουν γίνει όλες οι επιβεβλημένες κινήσεις, εντούτοις αποδεικνύεται τώρα ότι μηνυτήρια αναφορά δεν υπάρχει.

    Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, είναι προφανές ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιλέγει, για άγνωστους λόγους, να μην εμπλακεί δυναμικά στην υπόθεση, όπως θα συνέβαινε αν είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και ζητούσε η ίδια την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκομένων προσώπων στους οποίους επέβαλε τα πρόστιμα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν στις 2 Αυγούστου. Οι φάκελοι με τις διοικητικές αποφάσεις και μόνο διαβιβάστηκαν μετά από 18 ημέρες στην εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου και παρέμειναν για άλλες οκτώ ημέρες μέχρι να έρθουν στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση. Αποφασισμένος, όπως λένε οι πληροφορίες, να ρίξει φως στην αμαρτωλή αυτή υπόθεση από την οποία έχουν γίνει «καπνός» περίπου 700 εκατ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία, ενώ έχει οδηγήσει στην αβεβαιότητα τους ομολογιούχους στα χέρια των οποίων βρίσκονται τίτλοι ονομαστικής αξίας 380 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Τα «σκληρά» παιδιά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η αποτελεσματική παρέμβαση της δικηγορίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πόντιος Πιλάτος» η Κεφαλαιαγορά: Δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά για τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ