• Ροή Ειδήσεων

    Folli Follie: Τα «σκληρά» παιδιά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η αποτελεσματική παρέμβαση της δικηγορίνας

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τα αγόρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι σκληρά. Σου λέει δεν θα βγάλουμε εμείς το φίδι απο την τρύπα με τη Folli Follie. Έτσι λοιπόν ενώ οι εισαγγελείς περίμεναν την περίφημη μηνυτήρια αναφορά στα γραφεία τους εκείνοι έστειλαν τις αποφάσεις για τα πρόστιμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Είναι βέβαιο οτι πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός. Τι ακριβώς συνέβη. Απο τις 2 Αυγούστου οι εισαγγελείς περίμεναν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να συντάξει την μηνυτήρια αναφορά για τα Folli Follie αμέσως μετα την επιβολή των προστίμων στα μέλη της διοίκησης. Ακολουθώντας μια μάλλον ακατανόητη αμυντική στάση, η εποπτική Αρχή δεν συνέταξε μηνυτήρια αναφορά και περιορίστηκε να στείλει μόνο το σκεπτικό και τις διοικητικές ποινές, ύψους 4,02 εκατ. ευρώ, που επέβαλε σε εννέα φυσικά πρόσωπα για την ίδια την αμαρτωλή εταιρεία.

    Οι φάκελοι με τα διοικητικά πρόστιμα, μάλιστα, δεν απεστάλησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αλλά πήγαν στο… Πρωτοδικείο. Αυτό συνέβη στις 20 Αυγούστου, δηλαδή 18 ημέρες μετά από τη συνεδρίαση του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Κεφαλαιαγοράς το οποίο και έλαβε την απόφαση για την επιβολή των προστίμων.

    Είναι κατανοήτο αυτό το σκεπτικό της Επιτροπής με πρόεδρο τον Χαράλαμπο Γκότση; Προφανώς και όχι. Επειδή όμως υπάρχουν πολλοί πονηροί και πολλά μάτια στην αγορά ήδη στις τράπεζες λένε ότι γνωστή δικηγόρος των Αθηνών που εργάζεται για λογαριασμό οχι φυσικά της Folli Follie αλλά των αφεντικών έχει  ήδη  κάνει τις δικές της παρεμβάσεις. Πρόκειται όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα για την κ. Ελενα Τζούλη η οποία όπως φαίνεται αθόρυβα αλλα αποτελεσματικά κάνει την δουλειά της. 

    Χαράλαμπος Γκότσης. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (δεύτερος από δεξιά )
    Χαράλαμπος Γκότσης. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (δεύτερος από δεξιά)



    ΣΧΟΛΙΑ