• Business

    Κεφάλαια 56,9 εκατ. «σηκώνει» η Trade Estates – Μειώνονται τα ποσοστά Λάτση & Βασιλάκη – Στα €2,13 η ανώτατη τιμή μετοχής

    Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates

    Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates


    Σε 56,9 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά έσοδα της δημόσιας εγγραφής της Trade Estates, βάσει της ανώτατης τιμής διάθεσης που ορίστηκε σε 2,13 ευρώ.

    Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους του τιμήματος προς την REDS για την εξαγορά του Smart Park.

    Σε αυτή την περίπτωση, τα αντληθέντα κεφάλαια προτίθεται να χρησιμοποιηθούν σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της αύξησης.

    Πάντως, το εύρος τιμής θα ανακοινωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

    Βάσει χρονοδιαγράμματος, η δημόσια εγγραφή θα διαρκέσει από 1 έως 3 Νοεμβρίου και οι μετοχές της εταιρείας θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από τις 8 Νοεμβρίου.

    Οι εταιρείες του ομίλου Fourlis, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς και της ιδιωτικής τοποθέτησης, εκτιμάται ότι θα κατέχουν το 63,03% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ, ενώ η Autohellas και η Latsco Hellenic Holdings εκτιμάται ότι θα κατέχουν 9,73% και 3,12%, αντίστοιχα.

    Η διασπορά των μετοχών της Trade Estates υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται μετά την αύξηση σε 26,49%, υπό την παραδοχή μη άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης που παρέχουν οι πωλητές μέτοχοι.

    Οι βασικοί μέτοχοι που κατέχουν ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου δεν εγγράφονται για νέες μετοχές με εξαίρεση την Autohellas του ομίλου Βασιλάκη, η οποία θα συμμετάσχει μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης για την απόκτηση 938.968 νέων μετοχών.

    Σημειώνεται επίσης ότι θα διατεθούν δωρεάν μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος διάθεσης δωρεάν μετοχών, και κανένας εκ των νέων μετόχων δεν θα αποκτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της επενδυτικής ακινήτων.

    Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς και τον προσδιορισμό της τιμής διάθεσης θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των μετοχών στους επενδυτές ως εξής: ποσοστό τουλάχιστον 30% των νέων μετοχών που διατίθενται μέσω της δημόσιας προσφοράς, περιλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων μετοχών (Overallotment), (ήτοι τουλάχιστον 8.450.705 νέες μετοχές σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη της αύξησης) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών, και ποσοστό έως και 70% των νέων μετοχών που διατίθενται μέσω της δημόσιας προσφοράς, περιλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων μετοχών (Overallotment) (ήτοι, έως και 19.718.310 νέες μετοχές σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη της αύξησης) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

    Δείτε εδώ όλο το ενημερωτικό

    Διαβάστε επίσης:

    Ρευστότητα 50 εκατομμυρίων δίνει στη Reds η πώληση του Smart Park

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: “ΟΚ” στο ενημερωτικό της Trade Estates για τη δημόσια προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ