• Business

    Kanye West: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes

    • Bloomberg
    Kanye West

    Kanye West πηγή: Bloomberg


    Ο Kanye West έχασε τη θέση του στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Adidas, αναφέρει το Press Association.

    Το συμβόλαιο με τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αντιπροσώπευε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

    Η Adidas δέχθηκε πιέσεις να διακόψει τη συνεργασία της με τον ράπερ, λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η εταιρεία καταδίκασε τα σχόλια του Kanye West ως «απαράδεκτα, γεμάτα μίσος και επικίνδυνα».

    Νωρίτερα φέτος, ο West, ο οποίος άλλαξε νομικά το όνομά του σε Ye, κατατάχθηκε στο νούμερο 1513 στη λίστα των πλούσιων του Forbes, με περιουσία αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των προσοδοφόρων brand μόδας που εκπροσωπεί αλλά και της πολυετούς συμφωνίας για το σχεδιασμό προϊόντων με τον εμπορικό του σήμα Yeezy, για την Adidas.

    Μετά τη λήξη της συνεργασίας, το Forbes υπολόγισε την περιουσία του σε 400 εκατομμύρια δολάρια – που προέρχονται από «ακίνητα, μετρητά, τον μουσικό του κατάλογο και μερίδιο 5% στην εταιρεία ρούχων της πρώην συζύγου της Kim Kardashian, Skims».

    Το περιοδικό πρόσθεσε ότι η απομάκρυνση του Ye από τη λίστα έκλεισε ένα «σήριαλ πολλών ετών», με τον ράπερ να υποστηρίζει ότι η αξία της περιουσίας του ήταν «υποτιμημένη», ισχυριζόμενος κάποτε ότι «κανείς στο Forbes δεν ξέρει να μετράει».

    Πλήγμα 250 εκατ. ευρώ για την Αdidas

    Την Τρίτη, η Adidas ανακοίνωσε ότι τερματίζει την παραγωγή των προϊόντων της με την επωνυμία Yeezy, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με τον West, με «άμεση ισχύ».

    Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Μετά από ενδελεχή έλεγχο, η εταιρεία πήρε την απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία με τον Ye άμεσα, να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με το σήμα Yeezy και όλες τις πληρωμές προς τον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση adidas Yeezy με άμεση ισχύ.”

    Η εταιρεία αθλητικών ειδών είπε ότι αναμένει η απόφαση να έχει «βραχυπρόθεσμη αρνητική επίπτωση έως και 250 εκατομμυρίων ευρώ στα καθαρά έσοδα της το 2022, δεδομένης της υψηλής εποχικότητας του τέταρτου τριμήνου».

    Ωστόσο, πρόσθεσε ότι παραμένει «ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των δικαιωμάτων σχεδίασης για τα υπάρχοντα προϊόντα καθώς και των προηγούμενων και νέων χρωμάτων στο πλαίσιο της συνεργασίας».

    Σημειώνεται ότι ο οίκος μόδας Balenciaga διέκοψε επίσης τις σχέσεις του με τον Ye την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Ο West επικρίθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι με την επιγραφή “White Lives Matter” στην επίδειξη της τελευταίας του συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

    Τις τελευταίες ημέρες, η πρώην σύζυγός του Kim Kardashian και μέλη της οικογένειάς της έχουν ζητήσει να σταματήσει η «τρομερή βία και η ρητορική μίσους» προς την εβραϊκή κοινότητα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Adidas: Τέλος η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια



    ΣΧΟΛΙΑ