• Business

    Κ. Δομαζάκης στο mononews: «Έχω αποδείξεις ότι δάνεισα την Creta Farms – Θέλω τα χρήματά μου»

    • Γιώργος Μανέττας
    Δομαζάκης

    Κωνσταντίνος Δομαζάκης,


    Κλιμακώνεται η ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον έλεγχο της Creta Farms. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε την πλευρά του Εμμανουήλ Δομαζάκι για την απόφασή της να παύσει από τα καθήκοντα του CEO τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, ο τελευταίος πέρασε στην αντεπίθεση και ζητά την παραίτηση και αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας, σε έκτακτη γενική συνέλευση που ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου.

    «Ζητώ την παραίτηση του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή νέου. Πρέπει να αλλάξουν οι δομές και να δούμε τι θα γίνει με τα 11,6 εκατ. ευρώ που έχω δανείσει στην εταιρεία», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως έχει βάλει υποθήκη το σπίτι του για να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα.

    Ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης μιλώντας στο mononews.gr υποστηρίζει πως έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν πως δάνεισε την εταιρεία με χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό την περίοδο 2005-2006, τονίζοντας πως σκοπεύει να τα καταθέσει άμεσα στην PwC που διενεργεί ειδικό έλεγχο στην κρητική αλλαντοβιομηχανία και προς όλους τους εμπλεκόμενους (μετόχους, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

    Ο ίδιος αναφέρει πως εξασφάλισε τα extrait των τραπεζών για τα 10 εκατ. ευρώ και δηλώνει πως πολύ σύντομα θα βρει στοιχεία και για τα υπόλοιπα 1,6 εκατ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, επισημαίνει, θα φέρουν την υπογραφή Ορκωτού ελεγκτή.

    Ερωτώμενος εάν γνωρίζει πως αξιοποιήθηκαν τα 10 εκατ. ευρώ, λέει πως πάνω από 9 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή δανείων και περίπου 1 εκατ. ευρώ μπήκαν στα Ταμεία της εταιρείας ενώ θεωρεί πως μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν μπορεί πλέον η άλλη πλευρά, «να μην αναγνωρίσει τη συναλλαγή που αποδεικνύεται με χαρτιά και την κίνηση των λογαριασμών». «Θέλω να μου δώσουν τα χρήματα που δικαιούμαι και εάν δεν μου τα δώσουν θα τα ζητήσω από την εταιρεία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με την πορεία του ελέγχου από την PwC, ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης σημειώνει πως έχει σταματήσει εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από την Μ. Τρίτη, τονίζοντας πως έκτοτε δεν υπάρχει καινούριο mandate (εντολή).

    Κληθείς τέλος να σχολιάσει την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία απέρριψε την αίτηση του για αναίρεση της απομάκρυνσής του από τη θέση του CEO της Creta Farms, αναφέρει πως δεν σημαίνει τίποτα, αφού πλέον η εταιρεία οδηγείται σε έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με το μέλλον της.

    Στον αντίποδα, η διοίκηση της Creta Farms υπό τον Εμμ. Δομαζάκι αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Κων. Δομαζάκη μιλώντας πριν από μερικά 24ώρα στο mononews.gr σχετικά με τον ειδικό έλεγχο ανέφερε πως από τα προσκομισθέντα στοιχεία και την επισκόπηση των αρχείων της εταιρείας δεν προκύπτουν στοιχεία ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρείας δεν αποτυπώνουν ουσιωδώς την πραγματική κατάσταση των συναλλαγών.

    Υπογράμμισε μάλιστα, πως επιθυμεί να διερευνήσει εις βάθος τον ανωτέρω ισχυρισμό και με δεδομένο ότι ο κ. Κ. Δομαζάκης δεν συνεργάζεται ώστε να προσκομίσει τα ζητηθέντα στοιχεία που θα επιτάχυναν την ολοκλήρωση του ελέγχου έχουμε αποταθεί στους αρμόδιους φορείς ώστε να λάβει τα σχετικά στοιχεία. «Η αναζήτηση αυτή», έσπευσε να τονίσει, «είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς αναφέρεται σε στοιχεία συναλλαγών 15 χρόνια πριν αλλά αναμένουμε πολύ σύντομα την λήψη απαντήσεων και ολοκλήρωση του πορίσματος του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου».

    Να σημειωθεί πως ο ειδικός έλεγχος στην κρητική αλλαντοβιομηχανία από την PwC, ως ανεξάρτητος οίκος ξεκίνησε μετά την επιστολή του κ. Κων. Δομαζάκη προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της εταιρείας, όπου ανέλυε τους ισχυρισμούς περί παροχής δανείων στην εταιρεία από την προσωπική του περιουσία πριν από 15 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ