• Business

    Η διοίκηση της Creta Farms στο mononews: «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με στρατηγικούς συνεργάτες»

    • Γιώργος Μανέττας

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ειδικού ελέγχου από την PwC και ενόψει της σημερινής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη για την αναίρεση της απομάκρυνσής του από τη θέση του CEO, η διοίκηση της Creta Farms, υπό την προεδρία του Εμ. Δομαζάκι, μιλά στο mononews.gr για την ενδοοικογενειακή διαμάχη που ξέσπασε για τον έλεγχο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Φωτίζει πτυχές που μέχρι χθες παρέμεναν θολές, όπως πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εισόδου νέου επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο, την ένταξη σε καθεστώς εξυγίανσης, καθώς και ποιος κατέχει τα δικαιώματα της πατέντας «Εν Ελλάδι». Παράλληλα, καταθέτει την άποψή της, για την πρόσφατη αποχώρηση της Οικονομικής Διευθύντριας ενώ απαντά και στα δημοσιεύματα για την εξυπηρέτηση των δανείων της και την ικανότητά της να τροφοδοτεί απρόσκοπτα την αγορά με προϊόντα της.

    Η διοίκηση της Creta Farms δηλώνει πως δεν ανησυχεί για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η πλευρά του Κων. Δομαζάκη κατά της απόφασης για την παύση του από τα καθήκοντα του CEO.

    Όπως λέει, οι αποφάσεις ελήφθησαν «με γνώμονα τις ισχύουσες νομικές διατάξεις και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες» και ως εκ τούτου δεν θεωρεί πως υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος.

    Ξεκαθαρίζει επίσης πως έλαβε τις απαιτούμενες αποφάσεις με γνώμονα τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διοικητική ηρεμία και εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον της εταιρείας, η οποία, όπως λέει, συνεχίζει την ανοδική της πορεία παρά τις αντίξοες συνθήκες που κάποιοι δημιουργούν ενώ υποστηρίζει ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί κανονικά την αγορά, με προϊόντα της.

    Υπογραμμίζει δε, ρητά και κατηγορηματικά, πως σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να υπαχθεί σε κάποιο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, τονίζοντας πως η οικονομική επίδοση της εταιρείας, είναι «αδιαμφισβήτητή και θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο στην τρέχουσα χρονιά παρά τις όποιες αντιξοότητες. Δηλώνει μάλιστα πεπεισμένη πως η εταιρεία θα επανέλθει σε ομαλή λειτουργική δραστηριότητα, με δεδομένη την μακρόχρονη συνεργασία της με πιστωτές και πελάτες, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα δανειακά βάρη και την εξυπηρέτησή τους και αν βλέπουν θετικά ένα «κούρεμα» αναφέρει τα ακόλουθα: «Δεν γνωρίζουμε τα πλάνα των τραπεζών αναφορικά με τον εξορθολογισμό των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας, είμαστε όμως ανοιχτοί σε μια τέτοια συζήτηση. Έως σήμερα η Εταιρεία εξυπηρετεί χωρίς κανένα πρόβλημα τις δανειακές της υποχρεώσεις».

    Από την άλλη πλευρά, κληθείσα να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ενδιαφέροντος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου που ελέγχει την Νίκας απαντά τα ακόλουθα: «Η διοίκηση της εταιρείας έχει ως μοναδικό της μέλημα την επίτευξη των στόχων μας και την μεγιστοποίηση της αξίας της περιουσίας των μετόχων μας και κατά συνέπεια, της CretaFarms. Εφόσον υπάρχουν στρατηγικοί συνεργάτες που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, όραμα και ιδέες με εμάς, μπορούν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μας και εν τέλει προσδίδουν αξία στην εταιρεία έχουμε την υποχρέωση να ακούσουμε τις προτάσεις τους».

    Όσον αφορά στην ιδιοκτησία της πατέντας «Εν Ελλάδι», του πολυτιμότερου κατά πολλούς περιουσιακού στοιχείου της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και στους ισχυρισμούς που «ακούστηκαν» στην αγορά ότι τα δικαιώματά της, ανήκουν στον Κων. Δομαζάκη, τονίζει πως η Creta Farms είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος εκμετάλλευσης των κατοχυρωμένων πατεντών και ευρεσιτεχνιών, προσθέτοντας πως οι πρώτες από τις κατοχυρωμένες πατέντες και ευρεσιτεχνίες λήγουν το 2021. Για αυτές, όπως λέει, έχουν ήδη δρομολογηθεί συμβάσεις με τις οποίες ανανεώνονται ή αντικαθίστανται ώστε να συνεχιστεί ομαλά η παραγωγική διαδικασία.

    Σχολιάζοντας τέλος την αποχώρηση της οικονομικής διευθύντριας λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, επισημαίνει πως η κ. Χαλιώτη ολοκλήρωσε την περίοδο προσαρμογής στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε και για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να μην προχωρήσει σε συνέχεια της συνεργασίας της.

    Συμπληρώνει ωστόσο πως η κ. Χαλιώτη «παραμένει διαθέσιμη και υποστηρίζει τις λειτουργίες της εταιρεία με την συνδρομή στελεχών της».

    Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ειδικού ελέγχου που διενήργησε η PwC.

    Το πόρισμα, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ρίξει φως στα όσα έχει υποστηρίξει κατά του κ. Κων. Δομαζάκη περί παροχής πίστωσης στην εταιρεία πριν από 13 με 14 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ