• Business

    Ποιος είναι ο John Calamos που απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική

    John Calamos

    John Calamos


    O 77χρονος βετεράνος του Βιετνάμ John Calamos ηγείται της κοινοπραξίας που απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική -οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα- ενώ το δεξί του χέρι, ο John Koudounis, είναι αυτός που τρέχει πλέον την Calamos Investment, με τον τρίτο της παρέας τον Matt Fairfield να είναι γνωστός επενδυτής διεθνώς στον τομέα των ασφαλειών.

    H κοινοπραξία αποτελείται από τα επενδυτικό fund του John Calamos, την Exin Group και την Κανελλόπουλος-Αδαμαντιάδης, η οποία συνεργάστηκε με την Exin Group στην απόκτηση της AIG Greece.

    H επενδυτική Calamos Asset Management διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δις. δολάρια με επικεφαλής τον John Koudounis που ανέλαβε το 2016 διευθύνων σύμβουλος, διαδεχόμενος τον έτερο Ελληνοαμερικανό και ιδρυτή της John Calamos.

    Ο αυτοδημιούργητος John P. Calamos έχει περιουσία ύψους 2,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes και ίδρυσε την Calamos Asset Management in 1977.

    Βετεράνος πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας είναι γιος μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών που είχαν ένα μπακάλικο στο Σικάγο, έγινε μετά την θητεία του στο Βιετνάμ χρηματιστής και ίδρυσε την Calamos Asset Management το 1977 ενώ ανέθεσε την διοίκηση της Calamos Investments από το 2016 στον απόφοιτο του Brown University, John Koudounis, έναν ικανό και γνωστό στις ΗΠΑ στέλεχος της αγοράς αφού ήταν ο επικεφαλής της Mizuho Securities στις ΗΠΑ και οικονομικός σχολιαστής στο Fox Business, το CNBC, το CNN και το Bloomberg.

    Calamos
    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments

    Όπως έχει δηλώσει ο John Koudounis, η Ελλάδα είναι πολύ καλή ευκαιρία.

    Ο Koudounis, o Matt Fairfield και ο John Calamos μέσα από το επενδυτικό σχήμα EXIN, εστιάζουν στη δημιουργία μακροπρόθεσμης υπεραξίας στην ασφαλιστική και τη χρηματοπιστωτική αγορά, μέσα από την εφαρμογή οργανωτικών δράσεων και όχι απλώς με κινήσεις χρηματοπιστωτικής φύσης.

    Mάλιστα, δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται γενικότερα για εξωστρεφείς επενδύσεις στην Ελλάδα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

    «Ερχόμαστε στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε την αίσθηση ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή για να επενδύσουμε. Βλέπουμε καλές ευκαιρίες για επικερδείς δράσεις. Αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε τόσο ο κ. Calamos και εγώ, όσο και ο τρίτος συνεταίρος μας, ο Μatt Fairfield, ένας ισχυρός παίκτης με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών υπηρεσιών, ο οποίος έχει συνεχή παρουσία επί 26 χρόνια στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται και στην αμερικανική έχοντας εμπειρία στις εξαγορές», ανέφερε πρόσφατα ο Koudounis σε συνέντευξή του.

    Koudounis και Fairfield γνωρίζουν τον Παύλο Κανελλόπουλο και τον αδελφό του από το Πανεπιστήμιο Brown, και τώρα μαζί με τον Calamos, έστησαν το επενδυτικό σχήμα EXIN Partners.

    Κανελλόπουλος και Αδαμαντιάδης μετρούν δεκαετίες παρουσίας στον τομέα της ασφάλισης και εξαγόρασαν τον ελληνικό κλάδο της AIG, με σημαντική θέση στο εγχώριο ασφαλιστικό τοπίο, και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε περίπου οκτώ μήνες, η AIG θα έχει διαφορετικό όνομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: «Κλείδωσε» η πώλησή της στον Calamos – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό στο mononews: Στον Calamos η Εθνική Ασφαλιστική. Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Ψήφος εμπιστοσύνης η εξαγορά από τον Calamos της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ