• Business

    Tζεφ Μπέζος: Γιατί ο ιδρυτής της Amazon εγκαταλείπει το Σιάτλ και μετακομίζει στο Μαϊάμι

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής Amazon

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής Amazon


    Ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, είπε ότι μετακομίζει στο Μαϊάμι από την περιοχή του Σιάτλ, προκειμένου να είναι πιο κοντά στους γονείς του και στις επιχειρήσεις της Blue Origin LLC στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

    Ο Μπέζος – ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index – έκανε την ανακοίνωση την Πέμπτη μέσω Instagram, το οποίο περιλάμβανε βίντεο του δισεκατομμυριούχου στο γκαράζ του στο Σιάτλ, όπου ίδρυσε την Amazon το 1994.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)

    «Έχω ζήσει στο Σιάτλ περισσότερο από ό,τι έχω ζήσει οπουδήποτε αλλού και έχω τόσες πολλές εκπληκτικές αναμνήσεις εδώ», έγραψε ο Μπέζος. «Όσο συναρπαστική κι αν είναι η κίνηση αυτή, είναι μια συναισθηματική απόφαση για μένα. Σιάτλ, θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου».

    Η Amazon του Mπέζος βοήθησε να μετατραπεί το Σιάτλ – η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της πόλης – σε έναν τεχνολογικό κόμβο με γραφεία στο κέντρο της πόλης.

    Ο Μπέζος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021 για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. Τον διαδέχθηκε ο Andy Jassy.

    Ο Μπέζος αγόρασε πρόσφατα μια έπαυλη επτά υπνοδωματίων στο Indian Creek, — ένα τεχνητό νησί στη μεγαλύτερη περιοχή του Μαϊάμι, γνωστό ως «Billionaire Bunker».

    Διαθέτει επίσης σπίτια στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μάουι, καθώς και ένα ράντσο 300.000 στρεμμάτων στο Τέξας, τη βάση της τοποθεσίας εκτόξευσης του πυραύλου New Shepard της Blue Origin.

    Το Μαϊάμι έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό για την ελίτ επιχειρηματιών.

    Οι μεγιστάνες των hedge fund Κεν Γκρίφιν, Νταν Λόμπ και Τζος Χάρις έχουν επίσης αγοράσει καταπράσινες επαύλεις στο Miami Beach κατά την περίοδο της πανδημίας.

    Ο αστέρας του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι αγόρασε επίσης πρόσφατα μια έπαυλη δίπλα στον ωκεανό σε ένα προάστιο της Νότιας Φλόριντα αφού εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας Inter Miami του Major League Soccer, του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

    Ο Γκρίφιν μετέφερε εκεί τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία του fund του από το Σικάγο νωρίτερα φέτος, στο πλαίσιο μίας αυξανόμενης ροής εταιρειών και πλουσίων που επιλέγουν να μετακομίσουν στην περιοχή του Μαϊάμι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζεφ Μπέζος: Αγοράζει για $79 εκατ. το αρχοντικό του γείτονά του στη Φλόριντα

    4 superyachts και οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους που «τάραξαν» τα νερά της Μεσογείου το καλοκαίρι

    «Κλειστά στόματα» και τα μυστήρια από τον τραγικό θάνατο του Ιμάντ Ζέιν – Ο ρόλος της Naftomar στη Συρία



    ΣΧΟΛΙΑ