• Business

    Jamie Dimon: «Απίστευτες» οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για τον τραπεζικό κλάδο

    • Bloomberg

    Jamie Dimon, CEO JPMorgan


    Ο Jamie Dimon, CEO της JPMorgan Chase & Co, έκανε για μία ακόμη φορά αναφορά στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι η τεχνολογία έχει «απίστευτες» δυνατότητες για τον τραπεζικό κλάδο.

    Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται σε λειτουργίες όπως ο κίνδυνος, η απάτη, το μάρκετινγκ και οι σχέσεις με τους πελάτες, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην εσωτερική λειτουργίας της εταιρείας, επισήμανε. Παράλληλα σηματοδότησε ότι η AI θα μπορούσε να έχει το δικό της τμήμα, ξεχωριστά από την ευρύτερη ομάδα τεχνολογίας.

    «Πριν από οποιαδήποτε άλλη σημαντική επένδυση, πρέπει να δούμε πώς τα πάμε με την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο κορυφαίος τραπεζίτης μέσω βιντεοκλήσης στο Australian Financial Review Business Summit στο Σίδνεϊ την Τρίτη. «Πρέπει να την έχεις, να αποτελεί μέρος της συζήτησης για το μάρκετινγκ».

    Σε τομείς όπως οι συναλλαγές όπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ανταλλάσσουν χέρια κάθε μέρα, η τεχνητή νοημοσύνη παίζει μεγάλο ρόλο, είπε. «Δεν θα μπορούσες να το κάνεις αρκετά γρήγορα με τα ανθρώπινα μάτια και τα ανθρώπινα δάχτυλα».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dimon, ο οποίος θεωρείται μια από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες στα οικονομικά, διαφημίζει την τεχνητή νοημοσύνη.

    Πέρυσι, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες υπαλλήλους στην τράπεζά του και είναι πιθανό να φέρει θεαματικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ακόμη κι αν καταργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Dimon (JPMorgan): Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα ύφεσης της οικονομίας των ΗΠΑ

    Jamie Dimon: Ο CEO της JPMorgan πούλησε μετοχές της τράπεζας αξίας 150 εκατ. δολαρίων

    Ντίμον: Τι κρύβουν οι ανακατατάξεις στην JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ