• Business

    Reuters: Πιθανόν την Παρασκευή η ολοκλήρωση του deal για την εξαγορά της Μίλαν από την Investcorp

    • NewsRoom
    Δύο ποδοσφαιριστές της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ


    Κοντά στη ολοκλήρωση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Ιταλικής Μίλαν από την επενδυτική εταιρεία Investcorp, με έδρα το Μπαχρέιν, σύμφωνα με το Reuters.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της “Investcorp” και της “Elliott Management Corporation”, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της ιταλικής ομάδας από το 2018, προχωρούν με βάση μια αποτίμηση περίπου 1,18 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, για τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης.

    Μάλιστα, μία από τις πηγές που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι τα μέρη θα μπορούσαν να υπογράψουν τη συμφωνία την Παρασκευή, καθιστώντας την την πρώτη εξαγορά κορυφαίας ιταλικής ομάδας ποδοσφαίρου από επενδυτές στη Μέση Ανατολή.

    Οι ιταλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν γίνει δημοφιλής «στόχος» για ξένους επενδυτές, εξαιτίας της πιο φθηνής αποτίμησής τους σε σύγκριση με εκείνους της αγγλικής Premier League και άλλων συλλόγων σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εννέα από τους 20 κορυφαίους ιταλικούς συλλόγους ελέγχονται πλέον από ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ομίλου Suning στην Ίντερ και του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ρόκο Κομίσο στη Φιορεντίνα.

    Η “Investcorp” διαχειρίζεται περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία με επιχειρηματικούς τομείς που περιλαμβάνουν ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα και υποδομές.

    Την τελευταία δεκαετία, η Μίλαν αγωνίστηκε να ξαναδημιουργήσει την ακμή που γνώρισε, υπό την ιδιοκτησία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Η αμερικανική εταιρεία ανέλαβε τον σύλλογο το 2018 όταν ο Κινέζος επιχειρηματίας, Λι Γονγκίνγκ, απέτυχε να εκπληρώσει ορισμένες υποχρεώσεις που συνδέονται με ένα χρηματοδοτικό πακέτο 300 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της ομάδας από τον Μπερλουσκόνι τον προηγούμενο χρόνο.

    Στη συνέχεια, το επενδυτικό ταμείο των ΗΠΑ προχώρησε σε μια στρατηγική για να διορθώσει τα οικονομικά των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης, επιδιώκοντας να συγκρατήσει το κόστος των μισθών και παράλληλα να αναπτύξει εμπορικά έσοδα, τα οποία υστερούν σε σχέση με εκείνα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

    Αλλά αντιμετώπισε επίσης αντίσταση στα σχέδια κατασκευής νέου γηπέδου με την Ίντερ, για να αντικαταστήσει το στάδιο «Σαν Σίρο».

    Η Μίλαν αναμένεται να μειώσει την ετήσια ζημία της σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2021-22, μετά τις απώλειες 96,4 εκατομμυρίων το προηγούμενο οικονομικό έτος, όταν το καθαρό χρέος ήταν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Fund από το Μπαχρέιν προσφέρει 1 δισ. ευρώ για την αγορά της Milan



    ΣΧΟΛΙΑ