• sports

    Fund από το Μπαχρέιν προσφέρει 1 δισ. ευρώ για την αγορά της Milan

    • NewsRoom
    παίκτες της Μίλαν


    Το ποσό του 1 δισ. ευρώ φέρεται να προσφέρει το fund InvestCorp από το Μπαχρέιν για την εξαγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιταλίας, Μίλαν.

    Μόλις τέσσερα χρόνιά μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ιταλικού συλλόγου από την Elliott Management Corporation, οι Αμερικανοί φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για την πώληση της Mίλαν.

    Η Elliott βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της UEFA για την εμπλοκή στα διοικητικά της Λιλ και για αυτό θέλουν να απεμπλακούν. Τον Δεκέμβριο του 2020, το αμερικανικό επενδυτικό fund πούλησε τον γαλλικό σύλλογο στη Merlyn Advisors, ένα fund με έδρα το Λουξεμβούργο που ιδρύθηκε από τον Ολλανδό Maarten Petermann και τον Ιταλό Alessandro Barnaba.

    Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων βρίσκεται κοντά σε αποκλειστικές συνομιλίες με το fund από το Μπαχρέιν. Αν ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ιταλικού συλλόγου από Άραβες.

    Η Investcorp ιδρύθηκε το 1982 και είναι παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών προϊόντων που ειδικεύεται σε ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα, πιστώσεις, στρατηγικές απόλυτης απόδοσης, συμμετοχές GP και υποδομές. Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Όμιλος Investcorp κατείχε 40,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση.



    ΣΧΟΛΙΑ