• Business

    Εισαγγελέας Τσατάνη κατά Αρείου Πάγου για την υπόθεση Βγενόπουλου

    αρειος παγος


    Σε κάτι μεταξύ δικαστικού θρίλερ και κωμωδίας έχει εξελιχθεί η υπόθεση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη και της εις βάρος της πειθαρχικής διαδικασίας, την οποία έχει κινήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

    Η κ. Τσατάνη αρνήθηκε αρχικά να εμφανιστεί ενώπιον της Βασιλικής Θάνου, καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσής της από την πειθαρχική έρευνα, με αποτέλεσμα το χειρισμό της υπόθεσης να αναλάβει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλλου. Όμως η εισαγγελέας Εφετών αρνήθηκε να απολογηθεί και σε αυτήν, υποστηρίζοντας ότι είναι αναρμόδια!

    Σε αίτηση που κατέθεσε η κ. Τσατάνη στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν έχει κριθεί από αρμόδιο όργανο, αλλά παραμένει «στο συρτάρι» της κ. Θάνου, ως μάλλον περιττή, ενώ υποστηρίζει πως η ανάθεση της υπόθεσης στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου θα μπορούσε να γίνει μόνο από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και όχι από τη Βασιλική Θάνου, για την οποία μάλιστα σχολιάζει ότι «απέρριψε επί της ουσίας την αίτηση εξαιρέσεως εναντίον του εαυτού της, δικαιώνοντας τον εαυτό της», κατά παράβαση του υπηρεσιακού της καθήκοντος.

    Στην αίτηση που κατέθεσε, η κ. Τσατάνη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, όπως λέει, δεν πρόκειται να παράσχει εξηγήσεις ενώπιον της Ασπασίας Καρέλλου:

    «α) εκκρεμεί αίτησή μου περί εξαιρέσεως της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου από τη διενέργεια της πειθαρχικής προκαταρκτικής εξετάσεως περί το πρόσωπόν μου και μέχρι να αποφανθεί επ΄αυτής το αρμόδιο όργανον δεν προβλέπεται η δυνατότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης της εν λόγω προκαταρκτικής εξετάσεως. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι δυνατή η απευθείας ανάθεση από το πρόσωπο του οποίου ζητείται η εξαίρεσις, της συνέχισης της ως άνω προκαταρκτικής εξετάσεως,

    β) σε περίπτωση που η αίτησίς μου περί εξαιρέσεως γίνει δεκτή πρέπει να ορισθεί αρμοδίως ο νόμιμος αναπληρωτής της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου από το Δικαστικό όργανο που θα επιληφθεί να κρίνει την αίτησιν και όχι ο ορισμός να γίνει από την καθής η αίτησις εξαιρέσεως,

    γ) στο πρόσωπο που θα ορισθεί κατά τα άνω αρμοδίως θα δώσω τις σχετικές εξηγήσεις, αφού ζητήσω και λάβω τη νόμιμη προθεσμία».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή εξέπνευσε ο χρόνος ολοκλήρωσης της πειθαρχικής έρευνας, όπως προβλεπόταν στη σχετική παραγγελία, και πλέον είναι ασαφές το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Τσατάνη ελέγχεται για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, και ειδικότερα επειδή έβαλε στο αρχείο την υπόθεση του επιχειρηματία, καταγγέλλοντας παράλληλα πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μία υπόθεση που πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Στον “πάγο” οι προσλήψεις Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ