• Business

    Ανατιμήσεις: Τι συζήτησε η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης με στελέχη των σούπερ μάρκετ

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης


    Το ζήτημα με τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος.

    Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

    Τι συζητήθηκε – Νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr από την πλευρά του κλάδου των σούπερ μάρκετ συμμετείχαν οι επίσημοι εκπρόσωποι των 5 μεγαλύτερων αλυσίδων της χώρας οι οποίοι συζήτησαν με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά τους τελευταίους μήνες λόγω της διαταραχής στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα και των αυξήσεων στο κόστος ενέργειας.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και μάλιστα θα επαναληφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή όσο συνεχίζουν να υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα στη αγορά.

    Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το mononews, ότι ήδη από τις αρχές του έτους στα τιμολόγια που στέλνουν οι προμηθευτές προς τις επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ, οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες έως και κατά 18%, σε βασικά προϊόντα διατροφής, με τις επιχειρήσεις στη συνέχεια, παραλαμβάνοντας τα, να διαμορφώνουν την τελική τιμή στο ράφι.

    Διαβάστε επίσης:

    Στοιχεία σοκ για τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργεια μέσα σε έναν χρόνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ