• Business

    Υπό πίεση η Αγγελική Φράγκου. Αναζητά λύση ρευστότητας

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Η διοίκηση της Navios Maritime Holdings εμφανίζεται πρόθυμη να πουλήσει μετοχές της στις δύο θυγατρικές της, στην περίπτωση που δεν έχει άλλη εναλλακτική, αναφέρουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα, ο Amit Mehrotra, αναλυτής της Deutsche Bank, επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, δίνει κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση μετοχών στη Navios Maritime Partners -που κατέχει τα πλοία bulker και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων- και στην Navios Maritime Acquisition, που διαχειρίζεται τα δεξαμενόπλοια του ομίλου. Μάλιστα, ο ίδιος περιέγραψε την κίνηση αυτή ως έναν από τους μοχλούς ρευστότητας που έχει στη διάθεση της η Navios Holdings.

    “Παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί την έσχατη λύση, κατά τη γνώμη μας, αποδεικνύει την άποψη μας ότι η βιωσιμότητα παραμένει βασική προτεραιότητα της διοίκησης της Navios Holdings”, αναφέρει ο αναλυτής σε σημείωμα του προς τους πελάτες του, μετά από συζήτηση που είχε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Αγγελική Φράγκου.

    Ωστόσο, ο Mehrotra είπε ότι δεν αναμένει η πώληση των μετοχών να γίνει άμεσα, ούτε είναι απαραίτητο να γίνει. Άλλωστε, αναμένει ότι η Navios Holdings θα καταφέρει να διατηρήσει το ταμειακό υπόλοιπο των 70 εκατ. δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, λόγω των υψηλότερων τιμών στα ναύλα και των προσπαθειών για μείωση του κόστους.

    Χθες η εταιρία ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ζημίες λιγότερες από τις αναμενόμενες, ύψους 5,41 εκατ. δολαρίων, ενώ η ζημιά ανά μετοχή διαμορφώθηκε στα 0,11 δολάρια έναντι 0,37 δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/skliri-stasi-apo-ti-navios-apenanti-sti-vale-alla-mono-fenomenika/48447

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/zimies-ligoteres-apo-tis-anamenomenes-gia-ti-navios/48300

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ