• Business

    Υπερταμείο: Το 1ο Growthfund Summit στις 5/12 στο μικρό χρηματιστήριο Αθηνών – Η ατζέντα του συνεδρίου

    • NewsRoom
    Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου

    Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου


    Tο πρώτο Growthfund Summit διοργανώνει το Υπερταμείο, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο.

    Υποδέχεται στο Μικρό Χρηματιστήριο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, κρατικούς  αξιωματούχους, εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θεσμικούς φορείς, με στόχο να  σκιαγραφήσουν την πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και τη σύνδεση, στο πλαίσιο αυτό,  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Τα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης,  της χρηματοδότησης, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ο ρόλος της βιωσιμότητας  και της ψηφιοποίησης, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων εστιάζοντας στη  σύνδεση του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων.

    • Πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών ΕΔΩ 
    • Το microsite του 1ου Συνεδρίου του Υπερταμείου ΕΔΩ 

    Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου στις 10:00, θα απευθύνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την αποτελεσματικότητα στην πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό  μοντέλο θα απασχολήσει την πρώτη συζήτηση του συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά  με τη χρηματοδότηση της οικονομίας στην οποία θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός  Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος του  Χρηματιστηρίου ως εργαλείο ανάπτυξης, ενώ επίσης θα αναλυθεί η ιδιαίτερη σημασία του κλάδου των  logistics για την ελληνική οικονομία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ξιφαρά, Γενικού Γραμματέα  Μεταφορών.

    Διαβάστε επίσης:

    Το βραβείο «Best Sovereign Manager of the Year» απονεμήθηκε στον ΟΔΔΗΧ

    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    Lombardelli (ΟΟΣΑ): Χάνει το μομέντουμ η παγκόσμια οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ