• Business

    ΗΠΑ: Νέο χτύπημα κατά των κινεζικών τηλεπικοινωνιακών κολοσσών Huawei και ΖΤΕ

    • NewsRoom


    Ένα ακόμα χτύπημα κατά των κινεζικών εταιρειών Huaewi και ΖΤΕ από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ αποφάσισε να κόψει την κυβερνητική χρηματοδότηση για εξοπλισμό από τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς.

    Όπως αναφέρει στο ομόφωνο ψήφισμα της η FCC, με το οποίο εμποδίζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ από το να χρησιμοποιούν κρατικές επιδοτήσεις για να αγοράσουν εξοπλισμό των δύο εταιρειών, η απόφαση πάρθηκε καθώς δημιουργούνται απειλές για την ασφάλεια της χώρας.  Η εντολή της FCC αφορά κυρίως τους μικρούς, επαρχιακούς παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς οι μεγαλύτεροι πάροχοι των ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν εξοπλισμό από αυτές τις εταιρείες.

    Όσον αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού, η FCC ζητά σχόλια σχετικά με τον τρόπο οικονομικής υποστήριξης των επαρχιακών τηλεπικοινωνιών. Νομοσχέδια στο Κογκρέσο έχουν προτείνει ένα ποσό μεταξύ 700 εκατ. – 1 δισ. δολάρια.

    Μια εμπορική ένωση από επαρχιακούς παρόχους δήλωσε ότι θα κοστίσει έως και 1 δισ. δολάρια στις δεκάδες εταιρείες που θα αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό των Huawei και ZTE. Αναφέρει ότι η Huawei διαθέτει 40 πελάτες στις Η.Π.Α. (η Huawei είναι επίσης μέλος της εμπορικής ένωσης, του Rural Wireless Association).



    ΣΧΟΛΙΑ