• Business

    Ιουλία Χαϊδά-Ικτίνος: Αύξηση τζίρου 25% λόγω εξαγωγών

    Ιουλία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος Ικτίνος


    Αυξημένες πωλήσεις κατά 25% παρουσιάζει η Ικτίνος το 2015 λόγω αύξησης των εξαγωγών ενώ αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις της στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα οι πωλήσεις της Ικτίνος το 2015 ξεπέρασαν τα 34 εκ. ευρώ,  ενώ παρουσιάζει και αύξηση λειτουργικών κερδών.

    Το 85% των πωλήσεων της εταιρείας πραγματοποιείται στο εξωτερικό ενώ παραδοσιακά μεγάλο μέρος των πωλήσεων αυτών προέρχονταν από την αγορά της Κίνας. “Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τις εξαγωγές μας προς την Κίνα με εξαγωγές σε άλλες χώρες για να μην έχουμε τόσο μεγάλη εξάρτηση από μία αγορά” σημειώνει η κα Ιουλία Χαϊδά Αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    Η κα Χαϊδά διευκρίνισε ότι η ζήτηση από τη Κίνα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ειδικά για το λευκό μάρμαρο που το 2015 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις του 188%.

    Ωστόσο στρατηγική της εταιρείας είναι να διανέμει το τζίρο της σε όσο γίνεται περισσότερες χώρες και  για φέτος προγραμματίζει την ανάπτυξή της σε νέες αγορές όπως αυτές της Νοτίου Αμερικής. “Επίσης φέτος περιμένουμε κάποια νέα μεγάλα έργα σε ΗΠΑ και Κουβέιτ” που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το τζίρο της εταιρείας και το 2016″ σημειώνει η κα Χαϊδά.



    ΣΧΟΛΙΑ