• Business

    Ιντριγκάρει η παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση και του Mubadala στο Ερρίκος Ντυνάν

    • NewsRoom
    ερρικος-ντυναν


    Την Παρασκευή υποβάλλονται οι μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Ημιθέα, θυγατρικής της Πειραιώς που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν. Στελέχη της αγοράς τοποθετούν μια ρεαλιστική πρόταση για την πώληση του Ντυνάν κοντά στα 80 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών.

    Σημειώνεται πως έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής και ξεχωριστών προσφορών, δηλαδή για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές. Το mononews.gr γνωρίζει πως έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα MoUs για κοινοπρακτικά σχήματα.

    Συνολικά 23 υποψήφιοι επενδυτές φέρονται να έχουν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs). Ανάμεσά τους, το CVC Capital, η Ευρωκλινική (ελέγχεται από την Global Finance) σε σύμπραξη με ξένο fund, η Βιοϊατρική της οικογένειας Σπανού, το Farallon Capital Management (κατέχει το 17,5% της Euromedica), o όμιλος Αποστολόπουλου (πληροφορίες έκαναν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις με το private equity fund Davidson Kempner), του Ιδρύματος Ωνάση (που συνδέεται με την επιστροφή του νοσοκομείου στο Δημόσιο, αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και εφόσον πλειοδοτήσει το ίδρυμα) και του Mubadala Investment Company.

    Η παρουσία του Mubadala, από οικονομικής επιφάνειας, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για το Ντυνάν. Πρόκειται για το sovereign fund του Άμπου Ντάμπι που διαθέτει συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο ύψους 126 δισ. δολαρίων, έχοντας ήδη επενδύσει σε κλάδους όπως ο πετρελαϊκός, οι υποδομές, η τεχνολογία, η αεροναυπηγική, η εξόρυξη μετάλλων, η ανάπτυξη ακινήτων και άλλοι.

    Στην Ελλάδα το Mubadala υλοποίησε πρόσφατα την πρώτη του επενδυτική κίνηση αποκτώντας, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, τις Νηρέα και Σελόντα, μετέχοντας σε σχήμα με την Αndromeda. Θεωρείται βέβαιο πως εάν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά θα συνεργαστεί με “παίκτη” του κλάδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι νέες κινήσεις του Χρήστου Μεγάλου στην Πειραιώς και το θρίλερ με Ντυνάν και Forthnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα παράταση στη διαδικασία πώλησης της Forthnet

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Folli Follie υπέβαλε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών



    ΣΧΟΛΙΑ