• Business

    Inditex: Τριπλασίασε τα κέρδη στο εννεάμηνο

    • NewsRoom
    Inditex: Τριπλασίασε τα κέρδη στο εννεάμηνο


    Η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης ρούχων λιανικής παγκοσμίως, η Inditex, εδραίωσε την ανάκαμψή της στα προ πανδημίας επίπεδα, ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη 2,5 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο της χρήσης, 273% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν μαζικά στις προηγούμενες συνήθειες τους.

    Τα καθαρά κέρδη της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Zara μειώθηκαν στα 671 εκατ. ευρώ στο διάστημα Φεβρουαρίου-Οκτωβρίου του 2020 εξαιτίας των περιορισμών στην κίνηση που επιβλήθηκαν παγκοσμίως για τον περιορισμό της πανδημίας.

    Τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο της χρήσης, που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, παρέμενε χαμηλότερα των 2,7 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.

    Μέχρι στιγμής στο 2021, η Inditex έχει επιδείξει υγιή ανάκαμψη από την πανδημία καθώς οι πωλήσεις της από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, διαμορφώθηκαν στα 19,33 δισ. ευρώ, 37% περισσότερο από τα 14,1 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, αλλά και πάλι χαμηλότερα από τα 19,8 δισ. Ευρώ που ανακοινώθηκαν το 2019.

    Διαβάστε ακόμη:

    Marta Ortega: Η κόρη του ιδρυτή των Zara στο τιμόνι του ομίλου Inditex



    ΣΧΟΛΙΑ