ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας και παραγωγής πετρελαίου της Ινδίας, η Oil and Natural Gas Corp (ONGC), σχεδιάζει να δημιουργήσει στρατηγικά αποθέματα αργού, καθώς η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει την προστασία της έναντι πιθανών διαταραχών στον εφοδιασμό.
Η κρατική εταιρεία θα επενδύσει 70 δισ. ρουπίες (736 εκατ. δολάρια) για την κατασκευή υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης στη νότια Ινδία, οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 13 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί ο πρόεδρος της εταιρείας, Αρούν Κουμάρ Σινγκ. Η απαιτούμενη γη για το έργο έχει ήδη αποκτηθεί και η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα, πρόσθεσε.
Η πρόσθετη αποθηκευτική δυναμικότητα θα ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να διευρύνει τα ενεργειακά αποθέματα έκτακτης ανάγκης, μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο οποίος ανέδειξε την ευπάθεια της Ινδίας σε διαταραχές του εφοδιασμού λόγω της μεγάλης εξάρτησής της από τις εισαγωγές.
Η χώρα διαθέτει σήμερα γύρω στα 39 εκατ. βαρέλια σε στρατηγικά αποθέματα, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε εισαγωγές μίας εβδομάδας. Η ποσότητα αυτή είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τα 1,2 δισ. βαρέλια που διατηρεί η Κίνα σε εμπορικά και στρατηγικά αποθέματα, μεταδίδει το Bloomberg.
Παράλληλα, η ONGC βρίσκεται σε συζητήσεις με διεθνείς εταιρείες για τη δημιουργία εμπορικού γραφείου στο εξωτερικό, μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί αγοραπωλησίες αργού πετρελαίου, διυλισμένων καυσίμων και φυσικού αερίου, αποκτώντας μεγαλύτερο έλεγχο στις προμήθειες, τις πωλήσεις και τη διαχείριση των κινδύνων από τις διακυμάνσεις των τιμών.
Η κρατική εταιρεία εξετάζει το Ντουμπάι ή τη Σιγκαπούρη ως πιθανή έδρα για το εγχείρημα, με στόχο τη διαπραγμάτευση αργού πετρελαίου, πετρελαϊκών προϊόντων και φυσικού αερίου συνολικού όγκου 50 εκατ. τόνων ετησίως, δήλωσε ο Σινγκ.
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Πιέζει Ελλάδα και Ισπανία να διαθέσουν αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία
S&P 500: «Σύννεφα» πάνω από τη Wall Street παρά το ράλι – Γιατί οι αναλυτές φοβούνται τον Σεπτέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bally’s Intralot: Στα 544,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα στο εξάμηνο, στα 184,8 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA
- Οδηγούμε το XPeng G9
- Μόντι σε Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί για το καλό της ανθρωπότητας
- Κυψέλη: Σοκ από τους ισχυρισμούς του 43χρονου «Μας έδωσαν σατανιασμένο μωρό, μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.