• Business

    Οικογένεια Αγγελόπουλου: Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον των εταιρειών τους

    Οι κύριοι Κωνσταντίνος, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος


    Στη δύση του χρόνου που έφυγε, τα φώτα έσβησαν στην ιστορική «Χαλυβουργική» και στην ανατολή του νέου, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τη δικαστική απόφαση που θα κρίνει εάν θα «σβήσει» και για τον βιομήχανο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο η δυνατότητα να διοικεί όχι μόνο αυτή την εταιρεία αλλά και τις υπόλοιπες της μικρής αυτοκρατορίας του.

     

    Στον πιο απρόσμενο οικογενειακό εμφύλιο που καταγράφηκε το 2018 στις δικαστικές αίθουσες, ο 73χρονος βιομήχανος βρίσκεται απέναντι στα δυο μοναχοπαίδια του, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη. Οι εικόνες πατέρα και γιων να πανηγυρίζουν δίπλα-δίπλα, άλλοτε για το κλείσιμο μιας νέας επιχειρηματικής συμφωνίας, άλλοτε για ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του μπασκετικού Ολυμπιακού, είναι ήδη ξεθωριασμένες.

    Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των δύο πλευρών, οι εξαιρετικά σκληρές λέξεις που αμφότερες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για να περιγράψουν τη διάρρηξη των σχέσεων τους, αποδεικνύουν ότι η δικαστική μάχη που άρχισε ακριβώς ένα χρόνο πριν, θα έχει ακόμα πολλές συνέχειες.

    Η απόφαση του Πρωτοδικείου

    Αμφότεροι περιμένουν πλέον την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που θα ορίσει τα χέρια του ανθρώπου που θα κρατούν το «τιμόνι» των εταιρειών της οικογένειας.

    Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης στη θέση του πατέρα τους. Οι γιοι αμφισβητούν τη νοητική του διαύγεια και την ικανότητα του να διευθύνει τις επιχειρήσεις τους.

    Τα παιδιά του βιομηχάνου επικαλούνται στο δικόγραφο τους επιδείνωση της υγείας του 73χρονου, επιμένοντας ότι αυτά τα προβλήματα «παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του». Σε πρώτο πλάνο των αιτιάσεων τους βρίσκεται πάντα η σημερινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε εκείνη ρίχνουν πλέον όλη την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν στις εταιρείες τους.

    «Ο βιομήχανος έχει πλήρη διαύγεια και αυτό αποδεικνύεται από πληθώρα ιατρικών γνωματεύσεων», αντιλέγει η πλευρά του 73χρονου.

    Η επιβεβαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην αποκάλυψη του Mononews

    Η πρόσφατη γραπτή δήλωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mononews, στις 26 Απριλίου του 2018, για τη σοβαρή ρήξη στις σχέσεις πατέρα και γιων, με φόντο δισεκατομμύρια ευρώ και τη διοίκηση των εταιρειών τους.

    Ο πατριάρχης της οικογένειας αναφέρει στη δήλωση του:

    «Παραμονές Χριστουγέννων πριν από 3 έτη (18.12.2015), δέχθηκα πολυσέλιδη επιστολή από τους δυο μου γιους, με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι “συνιδρύσαμε” το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό την μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568.000.000 εκατομμύρια, ανάμεσα σε άλλα μέχρι και για ιατρικές μου δαπάνες, τις οποίες έλεγαν ότι κάλυψαν. Αφού δεν με έκαμψαν, στράφηκαν απαραδέκτως και ψευδώς κατά της συζύγου μου και αφού και πάλι απέτυχαν να με κάμψουν προσπάθησαν μέσα στο 2018 και συνεχίζουν να προσπαθούν να με κηρύξουν ανοϊκό. Κρείττον το σιγάν, λοιπόν… Με τις δηλώσεις αυτές έπεσαν πλέον οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον των υιών μου για την Χαλυβουργική ήταν υποκριτικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να με θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Με αυτό τον σκοπό, δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν την αγωνία των εργαζομένων και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.»

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στα παιδιά του (μικρομετόχους τους αποκαλεί) για την κατάρρευση της “Χαλυβουργικής” και υποστηρίζει ότι η εταιρεία παρέμεινε “ζωντανή” τα τελευταία χρόνια μόνο λόγω της δικής του οικονομικής εισφοράς.

    «Λεφτά υπάρχουν» λένε οι γιοι

    Με εξίσου σκληρές εκφράσεις επιρρίπτουν τις ίδιες ευθύνες στον πατέρα τους ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Στη δική τους γραπτή δήλωση, επικαλούνται τις δυσάρεστες εξελίξεις στη «Χαλυβουργική» για να στηρίξουν τη θέση τους ότι «ο πατέρας τους δεν δύναται να συνεχίσει να διοικεί» και κατακεραυνώνουν (για ακόμα μία φορά) τη σύζυγο του 73χρονου.

    Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα παιδιά του βιομηχάνου:

    «Ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργικής» πατέρας μας, δυστυχώς, αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλία, να μετάσχει σε λήψη αποφάσεων και να συμβάλει στην υλοποίησή τους. Η κατάσταση γίνεται, μάλιστα, πιο τραγική από την ασφυκτική επίδραση όσων τον περιβάλλουν και μιλούν τάχα για λογαριασμό του, ενώ στην πραγματικότητα προτάσσουν την ιδιοτέλειά τους. Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση γιατί ο πατέρας μας δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την απειλή και τις συνέπειες της παράλειψης να υποβληθεί η ρεαλιστική πρόταση διακανονισμού που είχε διαμορφωθεί από την Διοίκηση. Πρόταση που ολοκληρωμένη μεταφέρθηκε εγγράφως στους δικηγόρους του, αλλά και στον ίδιο καθ’ υποχρέωση, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε απάντηση, θετική ή αρνητική. Έτσι, εγκαταλείφθηκε κυνικά η επιχείρηση χωρίς ρεύμα… Τα αναγκαία κεφάλαια για τη διάσωση και επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής υπάρχουν. Το ζήτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια διοχετεύονται με κάθε είδους μεθόδευση στη σύζυγο του πατέρα μας Ευανθία Παπαγιαννοπούλου.»

    Τι ζητούν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    Οι συνιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού ζητούν από το Πρωτοδικείο να ορίσει ως δικαστικό συμπαραστάτη του πατέρα τους τον Γεώργιο Σκινδήλια, διευθύνοντα σύμβουλο της «Χαλυβουργικής» και αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

    Οι κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    Ζητούν επίσης από το δικαστήριο να διορίσει τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο -μέλη του οποίου προτείνουν να είναι οι ίδιοι και ο οικονομικός σύμβουλος της Arcadia, Φώτης Μπράτιμος –προκειμένου να ελέγχεται και να εποπτεύεται ο διορισμένος συμπαραστάτης.

    Η συζήτηση της προσφυγής των αδελφών Αγγελόπουλου έγινε στις αρχές του περασμένου Μάη, σε μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Παρόντες ήταν τόσο οι γιοι όσο και ο πατέρας.

    Σε μία πρώτη απόφαση του, το δικαστήριο διόρισε ιατρό- πραγματογνώμονα προκειμένου να αποφανθεί για την κατάσταση του κ. Αγγελόπουλου. Η εξέταση του 73χρονου έγινε λίγο καιρό αργότερα και μάλιστα κατεγράφη σε βίντεο προκειμένου και το δικαστήριο και οι διάδικοι να είναι σε θέση να έχουν πλήρη εικόνα της διαδικασίας.

    Από το περιβάλλον του βιομηχάνου διαρρέει ότι η πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει νοητική διαύγεια που του επιτρέπει να ηγείται και να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις του.

    Ακολούθησε μια δεύτερη συζήτηση, τον περασμένο Οκτώβρη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, πάλι παρόντων των διαδίκων και κεκλεισμένων των θυρών.

    Σε αυτή τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος φέρονται να προέβαλαν αντιρρήσεις για τον τρόπο που διενεργήθηκε η ιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πατέρα τους, υποβάλλοντας αίτημα εξαίρεσης του πραγματογνώμονα και διορισμό νέου.

    Πλέον είναι ζήτημα χρόνου η έκδοση της δικαστικής απόφασης…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήνυμα Αγγελόπουλου προς τα παιδιά του: «Αν θέλετε να ζήσει η Χαλυβουργική βάλτε λεφτά» – Έκτακτη ΓΣ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζουν τα δεδομένα οι Γ. και Π. Αγγελόπουλος: Υπάρχουν τα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αδυναμίες και φόβοι, αλήθειες και ψέματα για τη διαμάχη των Αγγελόπουλων – Μάχη για μισό δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ