• Business

    IKEA: Eπεκτείνει τις μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές – Αύξηση των πελατών

    • NewsRoom
    Tolga Oncu, επικεφαλής λιανικής στον Όμιλο Inkga

    Tolga Oncu, επικεφαλής λιανικής στον Όμιλο Inkga


    Η σουηδική εταιρεία επίπλων Ikea θα επεκτείνει περαιτέρω τις μειώσεις τιμών το 2024 σε όλες τις αγορές παγκοσμίως, με στόχο να μετριάσει τις αυξήσεις που πραγματοποίησε το 2022.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την μείωση του κόστους μεταφοράς και των πρώτων υλών.

    «Το κάνουμε σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», είπε στο CNBC ο Tolga Oncu, επικεφαλής λιανικής στον Όμιλο Inkga, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης των καταστημάτων Ikea.

    «Αυτή τη στιγμή, εταιρείες όπως η Ikea πρέπει να επενδύσουν στην τιμολόγηση και όχι στην κερδοφορία», επισήμανε αναγνωρίζοντας ότι τα οικονομικά πολλών ανθρώπων είναι σήμερα πιο αδύναμα.

    Οι μειώσεις των τιμών, που ξεκίνησαν στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, οδήγησαν σε αύξηση των πελατών, καθώς και σε αύξηση των ειδών που πωλούνται στα καταστήματα Ikea, σύμφωνα με τον Oncu.

    Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, η Ingka επένδυσε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σύμφωνα με το Reuters.

    Στον Καναδά, η τιμή της δημοφιλούς βιβλιοθήκης Billy μειώθηκε κατά 20% από τότε που η εταιρεία επένδυσε 55 εκατ. ευρώ για να μειώσει τις τιμές σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα, δήλωσε η Ingka τον Ιανουάριο.

    Η δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει τις μειώσεις των τιμών έρχεται αρκετούς μήνες μετά την προειδοποίησή της για καθυστερήσεις στις παραδόσεις, λόγω των αναταραχών στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην συγκεκριμένη περιοχή, «είμαστε περισσότερο και καλύτερα εξοπλισμένοι από ποτέ, επομένως θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις τιμές σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Oncu στο CNBC.

    «Στην Ikea, όλα έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολλών», εξήγησε. «Τα όνειρα και οι επιθυμίες πολλών ανθρώπων να έχουν ένα καλύτερο σπίτι δεν έχουν αλλάξει λόγω των οικονομικών προκλήσεων, οπότε είμαι χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλουμε στην παροχή πιο προσιτών και πιο βιώσιμων προϊόντων στους πολλούς».

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ