• Business

    H οικογένεια Βαρδινογιάννη διεκδικεί την IBG – Ποιοι είναι οι δύο τελικοί αντίπαλοί της

    Motor Oil: Στα 156,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Τρεις είναι τελικά οι διεκδικητές που περνούν στην επόμενη φάση της διεκδίκησης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας (IBG), της CPB ΑΕΔΑΚ και της Laiki Factors, η οποία αφορά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

    Από τα σχήματα που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές αυτές που «προκρίθηκαν», είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχήμα που συμμετέχει ο όμιλος Βαρδινογιάννη, η κινεζική Fosun και το κυπριακό fund Elements.

    Ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει αποκτήσει την θυγατρική της Marfin Ρουμανίας μέσω της κοινοπραξίας Barniveld Enterprises Ltd – Duet Private Equity Ltd. Μάλιστα, λεγόταν πως για λογαριασμό της οικογένειας Βαρδινογιάννη κινήθηκε ο έμπειρος τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης.

    Όσον αφορά το fund Elements, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν συνεργάζεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση με το York Capital. Το Elements είχε διεκδικήσει κατά το παρελθόν και την εξαγορά της θυγατρικής της Tράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο.

    Η επόμενη φάση περιλαμβάνει το άνοιγμα του data room των τριών υπό εξαγορά εταιρειών, προκειμένου να υποβληθούν οι τελικές-δεσμευτικές προτάσεις στις 6 Αυγούστου.



    ΣΧΟΛΙΑ