• Business

    Ιασώ: Επιστροφή στα κέρδη προ φόρων το εννεάμηνο

    • NewsRoom
    ΙΑΣΩ

    ΙΑΣΩ


    Επιστροφή στα κέρδη προ φόρων, αλλά και μείωση δανεισμού κατέγραψε στο εννεάμηνο τόσο ο όμιλος ΙΑΣΩ, όσο και η μητρική εταιρεία του ομίλου.

    Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στα δημοσιευθέντα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Ομίλου για το Α’ Εξάμηνο 2020, η εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19 από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2020, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ελήφθησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της, επέδρασαν αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα του κλάδου της Υγείας κι αυτό είχε αντίστοιχη επίδραση στη θέση και τα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Ομίλου.

    Στο Γ΄ Τρίμηνο του 2020, η άρση των περιοριστικών μέτρων είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και του Ομίλου.

    Παρακάτω παρουσιάζονται τα βασικά Οικονομικά μεγέθη της εταιρείας σε ενοποιημένη και μη βάση.

    Ο δανεισμός της εταιρείας έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρήση λόγω αποπληρωμής των προβλεπόμενων δόσεων του Ομολογιακού της δανείου, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο έχει μειωθεί περαιτέρω λόγω της αποεπένδυσης και επομένως της μη ενσωμάτωσης των δανείων της πωληθείσας θυγατρικής εταιρείας ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Α.Ε.

    Η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα και διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης ικανές να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τυχόν συνέχιση της πανδημίας και στο επόμενο έτος.

    Η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι, παρά τις δυσκολίες από την εφαρμογή και του δεύτερου lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου, δεν υφίσταται ουσιώδης αβεβαιότητα ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητας, την παραγωγική λειτουργία και την εφοδιαστική λειτουργία του Ομίλου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η ΕΕ συμφώνησε να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση για το εμβόλιο της Pfizer

    Mytilineos: Απέκτησε το πρώτο της φωτοβολταϊκό έργο στην Ισπανία

    H Amazon αντιμέτωπη ξανά με τον κορονοϊό: Έκλεισε εγκατάσταση λόγω αυξημένων κρουσμάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ