• Business

    Η Toyota ετοιμάζει όχημα που θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη! (pics)

    τογιοτα


    Μια νέα τεχνολογία οχήματος, ικανή να μεταφέρει έως και αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης ετοιμάζεται να λανσάρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος της Ιαπωνίας (JAXA).

    Πρόκειται για ένα μεγάλο όχημα, τύπου ρόβερ, για το οποίο ο αντιπρόεδρος της JAXA, Κοΐτσι Γουακάτα, δήλωσε σε συμπόσιο στο Τόκιο ότι ο στόχος είναι να είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2029. Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ένα τεράστιο εξάτροχο ρόβερ, που μοιάζει με στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

    τογιοτα
    Το ρόβερ που ετοιμάζει η Toyota για τη μεταφορά αστροναυτών στη Σελήνη

    Εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε ότι θα είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες στο απαιτητικό σεληνιακό περιβάλλον και να τις βελτιώσει. Ήδη έγινε γνωστό ότι το ρόβερ θα κινείται με κυψέλες καυσίμου. Η ιαπωνική εταιρεία είχε προηγουμένως συμμετάσχει στην κατασκευή ενός μικρού ρομπότ που είχε σταλεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Μέχρι σήμερα, μόνο οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ (Ρωσία) και η Κίνα έχουν στείλει διαστημοσυσκευές στην επιφάνεια της Σελήνης, ενώ ήδη κατευθύνεται προς το φεγγάρι και η ισραηλινή αποστολή Beresheet με τον ίδιο σκοπό. Η Ιαπωνία προγραμματίζει να στείλει αστροναύτη στη Σελήνη περίπου το 2030, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Reuters.

    τογιοτα
    Το ρόβερ που ετοιμάζει η Toyota για τη μεταφορά αστροναυτών στη Σελήνη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Toyota θέλει να βάλει ένα ρομπότ σε κάθε σπίτι και να το κάνει φιλαράκι σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Toyota φέρνει τα έξυπνα ταξί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Toyota ανατρέπει τα δεδομένα… Ξανά



    ΣΧΟΛΙΑ