• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Toyota φέρνει τα έξυπνα ταξί


    Toyota Motor πιστεύει ότι θα μπορέσει να καθοδηγήσει τους οδηγούς του Τοκίο τουλάχιστον τόσο καλά όσο η αμερικανική startup UBER. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ασίας ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα σύστημα διαχείρισης ταξί το οποίο αξιοποιεί δεδομένα από smartphone, τα ίδια τα ταξί αλλά και από άλλες πηγές όπως η πορεία του καιρού για να προβλέψει την ζήτηση στο Τόκιο. Το σύστημα αυτό, στο οποίο συμμετέχουν η startup Japan Taxi, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών KDDI Corp και η Accenture Plc, έχει 94% ποσοστό επιτυχίας σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Παρότι η Toyota έχει υποστηρίξει την Uber ως επενδυτής και εταίρος, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει και στην Japan Taxi, μια ανταγωνίστρια εταιρεία της Uber η οποία διοικείται από τον πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρείας ταξί του Τόκιο. Ο Ακίο Τογιόντα, πρόεδρος της Toyota, πιστεύει ότι τα δεδομένα και η αξιοποίησή τους θα αποτελέσουν βασικό συστατικό για το μέλλον της εταιρείας, και για αυτό αναζήτησε συνέργιες με τεχνολογικές εταιρείες.

    Μια από τις βασικές διαφορές την υπηρεσιών όπως η Uber με τις παραδοσιακές εταιρείες ταξί είναι η διαθεσιμότητα οχημάτων σε ώρες αιχμής και εδικά όταν βρέχει όπου γίνεται πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώντας λογισμικό και ευέλικτους τρόπους χρέωσης η Uber και οι ανταγωνιστές της όπως η Lyft, η Grab και η Didi, μπορούν να κατευθύνουν τους οδηγούς σε περιοχές με υψηλή ζήτηση, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τα κέρδη της υπηρεσίας.

    Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν το σύστημα της Toyota και της Japan Taxi μπόρεσαν να αυξήσουν τις πωλήσεις του κατά 20%, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Η Toyota ξεκίνησε να εγκαθιστά το σύστημα TransLog σε 500 ταξί του Τόκιο από πέρσι. Τελικά η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης θα επεκταθεί σε επιπλέον οχήματα με στόχο να λειτουργεί κανονικά μέχρι το τέλος του έτους.

    Μάλιστα, όσο περισσότερα ταξί χρησιμοποιούν την υπηρεσία τόσο πιο αποδοτική θα είναι αυτή καθώς η συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυναμικού χάρτη που θα μπορούσε να επιταχύνει μεταξύ άλλων την αυτόματη οδήγηση.



    ΣΧΟΛΙΑ