• Business

    Η Σωληνουργεία Κορίνθου μετατρέπεται στον πρώτο παραγωγό σωλήνων χάλυβα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

    • NewsRoom


    Δράσεις προκειμένου το 2020 η “Σωληνουργεία Κορίνθου” να γίνει ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σωλήνων χάλυβα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, εφαρμόζει η εταιρεία. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, οι κινήσεις αυτές περιλαμβάνουν:

    -Αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των δραστηριοτήτων της. Σε αυτή την κατεύθυνση προχώρησε σε συμφωνία με την ΔΕΗ προκειμένου το 100% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται από ΑΠΕ. Η συμφωνία αφορά το 2019 και τη μονάδα παραγωγής σωλήνων χάλυβα στη Θίσβη Βοιωτίας, που παράγει προϊόντα για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και των κατασκευών. Σε αντίστοιχη συμφωνία προχώρησε πρόσφατα και η Hellenic Cables με την Enel Green Power για τις δικές της παραγωγικές μονάδες, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της Cenergy Holdings για την ενεργειακή μετάβαση.

    -Αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας (Energy Efficiency)

    -Μείωση και αντιστάθμιση αποτυπώματος άνθρακα με πρωτοβουλίες, όπως η υποκατάσταση καύσης υδρογονανθράκων στις μονάδες παραγωγής με μορφές καθαρής ενέργειας και η δενδροφύτευση.



    ΣΧΟΛΙΑ