• Business

    Οι ομολογιούχοι ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie έδωσαν οι κάτοχοι ομολόγων λήξεως 2019 κατά τη σημερινή επαναληπτική συνέλευσής τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξυγίανση της πολύπαθης εταιρείας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ομολογιούχοι υπερψήφισαν το σχέδιο με ποσοστό 99,89%, δίνοντας τη δυνατότητα στην διοίκηση να προχωρήσει στην υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και έλαβε ήδη την έγκριση των κατόχων ομολόγων σε ελβετικό φράγκο, συνολικού ποσού 150.000.000 φράγκων που λήγουν το 2021.

    Η εταιρεία έκανε γνωστό πως θα εργαστεί για την οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα· εν συνεχεία, θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση.

    Ερώτημα παραμένει η αντίδραση των βασικών μετόχων, ήτοι της οικογένειας Κουτσολιούτσου, αν και πολλοί στην αγορά εκτιμούν πως θα αναλάβει κάποιου είδους πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα.

    «Αγκάθι» στην όλη προσπάθεια εξυγίανσης είναι η άρση της δέσμευσης των περίπου 805.000 μετοχών της Dufry που κατέχει η Folli Follie. Οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αποτελούν βασικό πυλώνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους.

    Βέβαια, η διοίκηση της Folli παραμένει αισιόδοξη πως θα πετύχει την άρση, πείθοντας το δικαστικό συμβούλιο με την ορθότητα των επιχειρημάτων της. Εξάλλου, όπως λένε πηγές από τα κεντρικά της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο πέρα από τους μετόχους, διακυβεύονται και περίπου 800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

    Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την εταιρεία, μετά και το αναγκαστικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ