• Business

    D-day για την Folli Follie: Αποφασίζουν οι ομολογιούχοι για το σχέδιο εξυγίανσης

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Έφθασε η ώρα της αλήθειας για την Folli Follie.

    Σήμερα, -εκτός απροόπτου- αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη εξ αναβολής συνέλευση των ομολογιούχων (με ομόλογα που λήγουν το 2019) για την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της πολύπαθης εταιρείας. Ένα σχέδιο που συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και έλαβε ήδη των κατόχων ομολόγων σε ελβετικό φράγκο, συνολικού ποσού 150.000.000 φράγκων που λήγουν το 2021.

    Οι στιγμές, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς από την έγκριση ή μη διακυβεύεται το μέλλον της κάποτε ακμάζουσας εταιρείας, η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την οικονομική απάτη που φέρεται να ενορχήστρωσαν οι βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές, ήτοι η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Η αγωνία στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στον Άγιο Στέφανο αλλά και στους περίπου 800 εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι μεγάλη για την έκβαση του αποτελέσματος.

    Η διοίκηση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη καθώς θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον και των ομολογιούχων να συναινέσουν, προκειμένου να περιορίσουν την «χασούρα» στο ελάχιστον δυνατό. Να σημειωθεί πως αυτή την φορά απαιτείται μειωμένη απαρτία (33,3%) για να συνεδριάσει η συνέλευση των ομολογιούχων (η πρώτη στις 6/3/20 αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας). Εφ’ όσον εξασφαλισθεί η έγκριση, πρόθεση είναι το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν, όταν θα λειτουργήσουν ξανά τα δικαστήρια.

    Μετά, το μοναδικό «αγκάθι» που θα μπορούσε να ανατρέψει την όλη προσπάθεια εξυγίανσης είναι η άρση της δέσμευσης των περίπου 805.000 μετοχών της Dufry που κατέχει η Folli Follie. Οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αποτελούν βασικό πυλώνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους. «Χωρίς αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ, δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει η συμφωνία», υποστηρίζουν πηγές με γνώση της υπόθεσης.



    ΣΧΟΛΙΑ