• Business

    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξεπαγώνει» την επένδυση της Cosco

    Γιάννης Πλακιωτάκης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης


    Τέλος στο αδιέξοδο που είχε πάρει η υπόθεση του επενδυτικού σχεδίου της Cosco σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, φαίνεται ότι έρχεται να δώσει η νέα κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Σημειώνεται ότι το έργο, ύψους 612 εκατ. ευρώ, είχε «παγώσει», κατόπιν των ενεργειών των υπουργείων της προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι η επίσπευση της σχετικής αδειοδότησης για το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προεκλογική δέσμευση και κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Το πρωί της Τρίτης, λοιπόν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, αποφασίστηκε η εκ νέου υποβολή του Master Plan, δηλαδή του επενδυτικού σχεδίου, του ΟΛΠ, στην αρμόδια επιτροπή Σχεδιασμού Και Ανάπτυξης Λιμένων.

    Στη συνάντηση, στην οποία επετεύχθη η συμφωνία για επανεκκίνηση των σχετικών διαδικασιών, συμμετείχαν ο υπουργός, ο εκπρόσωπος του ΟΛΠ και αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος, Άγγελος Καρακώστας και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ του ΟΛΠ και Project Manager του χαρτοφυλακίου Λιμένων και Μαρίνων, Αθανάσιος Λιάγκος.

    Η νέα υποβολή του Εθνικού Σχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.



    ΣΧΟΛΙΑ