• Business

    Η Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή κατά της Amazon.com για αντιμονοπωλιακή πρακτική

    • NewsRoom
    Η Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή κατά της Amazon.com για αντιμονοπωλιακή πρακτική

    Amazon


    Αγωγή σε βάρος της Amazon.com κατέθεσε την Τετάρτη η πολιτεία της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενη ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία εμποδίζοντας τον ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών που πληρώνουν οι καταναλωτές.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Rob Bonta, δήλωσε ότι οι κανόνες της Amazon απαγορεύουν στους εμπόρους να πωλούν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές στους δικούς τους ιστότοπους ή στα καταστήματα αντιπάλων της Amazon.

    “Με τις ενέργειές της, έχει θέσει ουσιαστικά ένα κατώτατο όριο τιμών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι Καλιφορνέζοι να πληρώνουν ακριβότερα σχεδόν τα πάντα”, ανέφερε ο Bonta.

    Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

    Η Amazon, η οποία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα, έχει προηγουμένως αρνηθεί την κατηγορία περί αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

    Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο ενώ διεύρυνε ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι απέφευγαν τις προσωπικές αγορές.



    ΣΧΟΛΙΑ