• Business

    Η ιστορία του MR FINO (Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεπτά που δίνω) που αγόρασε την βίλα Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στην Φιλοθέη 

    Κουρδιστός μικροπωλητής παγωτού σε ποδήλατο, του Χρήστου Παπαευαγγέλου, της εταιρείας Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ΟΕ, εμπορικό σήμα ΦΙΝΟ ή FINO. Ελλάδα, γύρω στο 1965 . ύψ. 10 εκ., μήκ. 9 εκ..


    Πρόκειται για έναν επιχειρηματία χαμηλών τόνων και παρόλο που είναι αντιπρόεδρος σε μια από τις πιο διάσημες εταιρίες στην Ελλάδα εν τούτοις έως χθες βρίσκονταν εκτός δημοσιότητας. Είναι βέβαιο από επιλογή.  Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της εταιρίας JUMBO τον κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.  Στις αρχές Ιουνίου όπως ήδη έχει αποκαλύψει από χθες το πρωί το mononews.gr ο επιχειρηματίας μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις απέκτησε ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Αθήνας. Την βίλα των 1250 τμ που έχτισε στην Φιλοθέη ο τέως εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος και η σύζυγος του Τζένη Μπαλατσινού. 

    Ο κ. Παπαευαγγέλου είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Ο θειος του Χρήστος και στην συνέχεια ο ίδιος ήταν οι ιδιοκτήτες  της διάσημης  εταιρίας παιχνιδιών FINO.  Από πολύ μικρός ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου μπήκε στην δουλειά και μαζί  με τον θειο του μεγαλούργησαν. H εταιρία Fino αντέγραφε  με μικρές παραλλαγές εισαγόμενα παιχνίδια και την περίοδο 1960-1962 έβγαλαν το πολύ δημοφιλές λούτρινο κουρδιστό κουνελάκι και το «Τρένο το 8» που έσπασε τα ταμεία”.

    «Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεπτά που δίνω» ήταν το σλόγκαν της Φίνο, που κατασκεύαζε σιδερένια αλλά και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια. (Προσέξτε την λέξη λεπτά και όχι λεφτά. Γιατί εκείνη την εποχή μετρούσαν ακόμα και τα λεπτά της δραχμής!!!)

    Πολλά παιχνίδια της εταιρίας έγιναν διάσημα εκείνη την εποχή.

    Επίσης ήταν πολύ γνωστό το “Ζάππειο”  με τη χαρακτηριστική εικόνα της Αίγλης του Ζαππείου, τους φαντάρους που κάνουν τον κυριακάτικο περίπατο, τα παιδάκια που παίζουν και τη μαμά, βέβαια, που κάνει βόλτα το μωράκι της με το καρότσι. Ήταν αντίγραφο από γερμανικό παιχνίδι, περίπου 20 χρόνια νεότερο από το ελληνικό, μικρότερο, με λίγο διαφορετική διατομή και, φυσικά, τελείως διαφορετικές παραστάσεις.

    Υπήρχαν ακόμα πάρα πολλά οχήματα που έκαναν  αναφορά σε περιοχές της Αθήνας, σε δρομολόγια πολύ γνωστά, όπως είναι το τρενάκι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο Αθήνα-Παρίσι, το πούλμαν Λουξ κλπ.

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Αντιπρόεδρος και Μέτοχος Jumbo
    Κουρδιστός μικροπωλητής παγωτού σε ποδήλατο, του Χρήστου Παπαευαγγέλου, της εταιρείας Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ΟΕ, εμπορικό σήμα ΦΙΝΟ ή FINO. Ελλάδα, γύρω στο 1965 . ύψ. 10 εκ., μήκ. 9 εκ..
    Το διάσημο τρενάκι της FINO
    Διαφήμιση παιχνιδιών του Χρήστου Παπαευαγγέλου, της εταιρείας Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ΟΕ, εμπορικό σήμα ΦΙΝΟ ή FINO. Ελλάδα, 1958-1961.
    Τιμολόγιο του Χρήστου Παπαευαγγέλου, της εταιρείας Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ΟΕ, εμπορικό σήμα ΦΙΝΟ ή FINO. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 1967.
    Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες από τσίγκο και κεφάλι από λάστιχο, που κινείται με μηχανισμό μπαταρίας, του Χρήστου Παπαευαγγέλου, της εταιρείας, Χρήστος & Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ΟΕ, εμπορικό σήμα ΦΙΝΟ ή FINO. (ΤΠΠ_2772). Ιστορικό: Τα κεφαλάκια αυτά από λάστιχο τα έκανε ο Παπαευαγγέλου εισαγωγή από την Ιαπωνία.

    Το εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, στην οδό Κύπρου, στεγάζει σήμερα ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

    Το 1972 ο Χρήστος Παπαευαγγέλου πέθανε. Παιδιά δεν είχε, παρά μόνο τον αγαπημένο ανηψιό Βαγγέλη, που τον σπούδασε και του άφησε το εργοστάσιο ΦΙΝΟ.

    Τα χρόνια πέρναγαν. Ο Βαγγέλης Παπαευαγγέλου, μετρημένος στα οικονομικά ανοίγματα, κράτησε το εργοστάσιο, στο μεταξύ όμως τα εισαγόμενα παιχνίδια στερούσαν ζωτικό χώρο από τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών.

    Στο μεταξύ το τοπίο αλλάζει. Το 1986 ο κ. Βακάκης δημιουργεί την Jumbo, που εξελίχθηκε στη σημερινή αυτοκρατορία. Πριν από το 1990 το εργοστάσιο Fino που διοικούσε ο κ. Παπαευαγγέλου πέρασε κάτω από την ομπρέλα της Jumbo.

    Σήμερα ο κ. Παπαευαγγέλου εξακολουθεί να πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του και είναι ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Απόστολου Βακάκη που είναι ο βασικός μέτοχος της JUMBO.

    Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό του: «Διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)».

    Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών τους, της Κατερίνας και της Μαρίας. Η καταγωγή του είναι από ένα χωριό της Μαγνησίας, τον Πτελεό.

    Το εσωτερικό της Βίλας στην Φιλοθέη
    Το εσωτερικό της Βίλας στην Φιλοθέη

    Οι σκληρές διαπραγματεύσεις για την βίλα των 1250 τμ. 

    Η πώληση-μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα των 1.250 τμ θα δοθεί προίκα στη μία από τις δύο κόρες του κ. Παπαευαγγέλου.

    Βέβαια, άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε καθαρά για επενδυτικούς λόγους και, όταν η αγορά ανακάμψει, θα «μοσχοπουληθεί» ενδεχομένως σε κάποιον αλλοδαπό εκατομμυριούχο.

    Η βίλα, που βρίσκεται σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της Αθήνας, στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, μετά το «κανόνι» της ΙΜΑΚΟ του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, πέρασε στην Eurobank από το 2013 και από τότε είχε μπει πωλητήριο στο ακίνητο, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας την Eurobank Property Services.

    Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν βγήκε σε πλειστηριασμό. Ανήκε στο στοκ ακινήτων της τράπεζας και πωλήθηκε πριν από λίγες μέρες στην τιμή των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

    Βέβαια, η αρχική τιμή ήταν υψηλότερη, αρκετά πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, αφού το συγκεκριμένο ακίνητο αποτιμάται στα 8 με 10 εκατ. ευρώ.

    Όμως ο κ. Παπαευαγγέλου, ιδιαίτερα μετρημένος στις επιχειρηματικές του συναλλαγές, έριξε το τίμημα τουλάχιστον κατά 500 χιλιάδες ευρώ και πλέον είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας. Ίσως προικίσει με αυτό το μικρό «παλάτι» μία από τις δύο κόρες του, ίσως πάλι το πωλήσει αν βρεθεί αγοραστής να προσφέρει αρκετά πάνω από τα 4,7 εκατ. ευρώ, που πλήρωσε ο ίδιος.

    Η  βίλα στην πλατεία Δροσοπούλου στην Φιλοθέη, κατασκευάσθηκε σε σχέδια του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Τάσου Ζέππου. Βρίσκεται σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων περίπου, και το συνολικό εμβαδόν της -που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα- είναι 1.250 τμ, ενώ διαθέτει και 68 τμ εξωτερική πισίνα.

    Συγκεκριμένα η βίλα διαθέτει υπόγειο εμβαδού 528τμ, ισόγειο επιφάνειας 280τμ, πρώτο όροφο 253τμ και δεύτερο όροφο εμβαδού 182τμ.

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Αντιπρόεδρος και Μέτοχος Jumbo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ για τη βίλα Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στην Φιλοθέη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που μοιράζει εκατομμύρια αγοράζοντας σπίτια στο Π. Ψυχικό – Γιατί έδωσε 6,7 εκατ., τι προσδοκά



    ΣΧΟΛΙΑ