• Business

    Η ΕΠΙΚΗ απάντηση του Warren Buffett σε ερώτηση για τη… μανία του με την Coca Cola

    Warren Buffett

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett δεν είναι απλώς ένας μέτοχος της Coca Cola – έχει… τρέλα με την Coca Cola και συχνά οι κάμερες τον «συλλαμβάνουν» να πίνει το αγαπημένο του αναψυκτικό. Ωστόσο, έχει επικριθεί πολλές φορές για την επένδυσή του στην Coca Cola, λόγω των κινδύνων για την υγεία με τους οποίους συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση του αναψυκτικού.

    Στην ετήσια συνάντηση της Berkshire Hathaway το Σάββατο, ο Buffett δέχθηκε ακόμα μία ερώτηση για τη σχέση του με την Coca Cola από τον Andrew Ross Sorkin του CNBC, ο οποίος αφού παρέθεσε μία σειρά από στατιστικά στοιχεία για τους κινδύνους από την κατανάλωση Coca Cola, του μετέφερε την ερώτηση ενός μετόχου της Berkshire Hathaway: γιατί θα έπρεπε οι επενδυτές της εταιρείας να είναι υπερήφανοι για το μερίδιό της στην Coca Cola;

    Η απάντηση του 85χρονου Buffett ήταν αποστομωτική: «Δεν έχω δει στοιχεία που να με πείσουν ότι θα τα καταφέρω, ότι είναι πιο πιθανό να φτάσω τα 100 αν ξαφνικά το γυρίσω στο νερό και τα μπρόκολα».

    Όπως σημείωσε, σε ό,τι αφορά την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων, δε βλέπει τίποτα κακό στο να προέρχονται οι 2.700 ή 2.800 από τις συνολικά 3.500 θερμίδες που προσλαμβάνει από την Coca Cola.

    Μάλιστα, ο Buffett επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 10.000 άνδρες στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής, έναντι περίπου 45.000 γυναικών.

    «Επομένως, αν πραγματικά θέλεις να βελτιώσεις τις προοπτικές μακροζωίας σου -θέλω να πω, κάποιος στη θέση μου- καλύτερα να κάνεις αλλαγή φύλου», σχολίασε με χιούμορ.

    Και πρόσθεσε: «Πραγματικά θα ήθελα να είχα έναν δίδυμο αδελφό, και αυτός ο αδελφός να έτρωγε μπρόκολο σε όλη του τη ζωή, και να καταναλώναμε και οι δύο τις ίδιες θερμίδες. Ξέρω ότι θα ήμουν πιο ευτυχισμένος, και νομίζω ότι θα είχα και καλές πιθανότητες να ζήσω περισσότερο. Νομίζω ότι η Coca Cola είναι ένα θαυμάσιο προϊόν».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Jeff Bezos: Δείτε πώς ο ιδρυτής της Amazon έβγαλε 6 δισ. σε μόλις 20 λεπτά!



    ΣΧΟΛΙΑ