• Business

    Οι επενδυτές εξαργύρωσαν τα κέρδη – Πιέσεις στις τράπεζες

    xrysos


    Ημέρα διόρθωσης ήταν η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους, που κατέγραψαν το προηγούμενο διάστημα θεαματικά κέρδη. Έτσι, εν όψει των αποφάσεων της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και ενώ οι διαφωνίες για το θέμα του χρέους μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζονται, οι αγοραστές τήρησαν στάση αναμονής.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,08% στις 642,08 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών υποχώρησε μέχρι τις 631 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η αξία των συναλλαγών που ανήλθε στα 158,97 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,83%, στις 182,27 μονάδες, ενώ πτώση 1,45% σημείωσε ο Mid Cap.

    Σύμφωνα με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα στους χαμένους περιλαμβάνονται οι κάτοχοι τραπεζικών τίτλων, Prem Watsa (Fairfax) και John Paulson, καθώς και ο Δημ. Κουτσολιούτσος. Αντίθετα, είδαν την αξία των μετοχών τους να αυξάνεται ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο Θεόδωρος Βασιλάκης και ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 3,94% στις 59,44 μονάδες. Η Εθνική μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών υποχώρησε κατά 6,06%, η Eurobank έχασε ποσοστό 4,14% και η Alpha Bank έκλεισε με πτώση 3,42%. Μικρότερα υποχώρηση κατά 1,64% σημείωσε η Πειραιώς.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Grivalia, ενώ πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι Folli Follie, ΕΕΕ, Τιτάν και Πειραιώς.

    Αντίθετα, στη σημερινή πτωτική συνεδρίαση ξεχώρισε η μετοχή της Lamda που τερμάτισε με σημαντικά κέρδη 4,28%, κίνηση που αποδίδεται στις προσδοκίες για την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία περιλαμβάνεται στις 19 αποκρατικοποιήσεις που ενέκρινε το ΚΥΣΟΙΠ. Επίσης, ξεχώρισε η μετοχή της ΔΕΗ που σημείωσε άνοδο 2,69%, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κέρδη άνω του 5%. Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν η Ελλάκτωρ και η ΕΥΔΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
    Θυμωμένος Καραμούζης εναντίον ΔΝΤ: Το γνωρίζει ο Prem Watsa;
    STOCK

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ