• Business

    Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις βύθισε το ΧΑ


    Σε αθρόες ρευστοποιήσεις προχώρησαν οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο με αφορμή τη νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς και τη μετάθεση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος για μετά το Πάσχα. Μετά τον αρχικό πανικό που οδήγησε το γενικό δείκτη τιμών στο χαμηλό ημέρας, στις 570 μονάδες με πτώση 4,92%, οι απώλειες περιορίστηκαν σταδιακά κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών. Έτσι, ο γ.δ. έκλεισε στις 584,55 μονάδες με πτώση 2,51%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,5 εκατ. ευρώ.

    Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να υπάρξει Σύνοδος Κορυφής για την εξεύρεση πολιτικής λύσης έπεσαν στο κενό, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, να υποστηρίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες στο Εurogroup. Αρνητικός στο ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας. Στο μεταξύ, χθες ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη και έτσι, οι εξελίξεις μετατίθενται για τα μέσα Μαίου.

    Σύμφωνα, πάντως με τις τελευταίες εξελίξεις, ο επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με την επιμονή του ΔΝΤ για την εκ των προτέρων νομοθέτηση του προληπτικού πακέτου νέων μέτρων.

    Οι μετοχές

    Ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά 7,46%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να σημειώνει βουτιά 12,6%.

    Η Eurobank μόνο έκλεισε με απώλειες 11,10%, η Εθνική υποχώρησε κατά 7,88% και η Πειραιώς έχασε ποσοστό 7,41%. Με πτώση 5,21% τερμάτισε η Alpha Bank περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες κατά 9%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πτώση 5,93% σημείωσε η Ελλάκτωρ, η Βιοχάλκο έκλεισε με απώλειες 6,67% και η ΔΕΗ σημείωσε πτώση 3,97%. Tα ΕΛΠΕ υποχώρησαν κατά 2,06%. Εντυπωσιακό γύρισμα σημείωσε η μετοχή της Folli Follie, η οποία κάλυψε τις απώλειες και έκλεισε με άνοδο 2,77%.

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/juncker-paraloga-ke-antisintagmatika-ta-proliptika-metra/41491



    ΣΧΟΛΙΑ