• Business

    Οι εκδηλώσεις Απριλίου στα Public

    • NewsRoom


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

    Αντιγόνη Ζόγκα
    Παλμίτα, Εκδόσεις Ψυχογιός
    Τετάρτη 3/4 και ώρα 19:30 | Αίθουσα Public Συντάγματος

    Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σε προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Ζόγκα, «Παλμίτα», την Τετάρτη 3/4 στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
    Ηρακλής Λογοθέτης – συγγραφέας
    Γιώτα Τσιμπρικίδου – δημοσιογράφος

    Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας και Κερασία Σαμαρά.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, 1974. Λίγο πριν απ’ το πραξικόπημα. Μια γυναίκα και ένας άντρας, σε ένα γύρισμα της τύχης.
    ΑΘΗΝΑ, 2018. Λίγο πριν απ’ την πανδημία. Ένας άντρας και μια γυναίκα, σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων.

    Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας; Κι αν ναι, από τι εξαρτάται; Από την τρέλα μιας μέρας, ή από το πεπρωμένο της καρδιάς, όπως τραγουδούν οι ποιητές του τάνγκο;

    Δύο ερωτικές ιστορίες που στροβιλίζονται στον δικό τους ρυθμό, όσο οι άντρες και οι γυναίκες, με τα λάθη και τα πάθη που τους ενώνουν, τυλίγονται σε κόμπους πιο σφιχτούς από την αγάπη, πιο ισχυρούς από τον πόθο, πιο αέναους από τον θάνατο, καταραμένους σαν το διαγενεακό τραύμα, να επαναλαμβάνονται στο διηνεκές – μέχρι να καούν για να ξαναγεννηθούν.

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΧΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ.

    Αντώνης Καρπετόπουλος
    Δυσκολότερο από ένα Μουντιάλ-Euro: Τα 60 χρόνια μιας Ευρωπαϊκής ιστορίας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
    Δευτέρα 8/4 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σε προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Καρπετόπουλου «Δυσκολότερο από ένα Μουντιάλ-Euro: Τα 60 χρόνια μιας Ευρωπαϊκής ιστορίας», τη Δευτέρα 08/04 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

    Αντώνης Νικοπολίδης – Προπονητής & πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής
    Άρης Σταυρόπουλος – UEFA Delegate
    Σπύρος Παπαδόπουλος – Ηθοποιός
    Χρήστος Φερεντίνος – Δημοσιογράφος & παρουσιαστής

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Γιατί το 1960, όταν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γεννήθηκε, δεν το ήθελε σχεδόν κανείς; Μπορεί μια ποδοσφαιρική διοργάνωση να γεννηθεί γιατί ένας διαιτητής κατάπιε τη σφυρίχτρα του; Τι σχέση έχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Eurovision και το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης; Γιατί το 1964 τσακώθηκαν ο Φράνκο με τον Χρουστσόφ; Υπήρχαν κορόνα και γράμματα στο κέρμα που χρησιμοποιήθηκε στην κλήρωση που έδωσε στους Ιταλούς την πρόκριση στον τελικό το 1968;

    Αν στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, γιατί έχουν πάνω από τριάντα πέντε χρόνια να κερδίσουν το Euro; Ο Πανένκα χτυπούσε όντως τα πέναλτι αλά Πανένκα; Ήταν καθοριστικότερος για τους Γάλλους ο Πλατινί το 1984 ή ο Ζιντάν το 2000; Τι ρόλο έπαιξε το ποδόσφαιρο στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας;

    Ήταν πιο θεαματικό το τόταλ φούτμπολ ή το ράμπα τζάμπα φούτμπολ; Υπάρχει ιδιοκτήτης ντισκοτέκ που κέρδισε το Euro; Ήταν πιο τρελός ο Μάριο Μπαλοτέλι ή ο Πολ Γκασκόιν; Ποια ήταν η πιο μεγάλη προφητεία του σοφού Ότο Ρεχάγκελ; Ήταν η Εθνική Ελλάδος, που κατέκτησε το Euro 2004, η καλύτερη Εθνική Ελλάδος όλων των εποχών;

    Και τι θυμούνται από τη συμμετοχή τους στα τελικά του Euro ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Γιώργος Καραγκούνης; Και γιατί το Euro είναι δυσκολότερο από ένα Μουντιάλ;

    Ο Αντώνης Καρπετόπουλος δεν υπόσχεται τις σωστές απαντήσεις σε όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα. Απλά σας προσκαλεί να κάνετε παρέα ένα ταξίδι στην ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία εξήντα χρόνια, με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

    Άννα Γαλανού
    Ζωές Απέναντι, Εκδόσεις Διόπτρα
    Τρίτη 9/4 και ώρα 19:00 | Public Σερρών

    Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σε προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Γαλανού «Ζωές απέναντι», την Τρίτη 9/4, στις 20:30 στο Public Σερρών.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Ισιδώρα Μάλαμα – Φιλόλογος
    Ιωάννα Μπάτζιου – Δικηγόρος Δ.Σ.Σερρών & Ιδρυτικό Μέλος Γυναικείας Ένωσης Δικηγόρων Ελλάδος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Έξι γυναίκες, μια ιστορία με κοινό συνδετικό κρίκο που ενώνει όλα τα κομμάτια μιας μακριάς αλυσίδας.

    Στόχος ζωής για τη Βέρα είναι να γίνει γιατρός, κι έτσι η επιτυχία της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών την κάνει να πετάει στα ουράνια. Μαζί με τη γιαγιά της ζουν σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας και, παρότι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, ποτέ δεν ένιωσε να της λείπει τίποτα.

    Η αγάπη περισσεύει στη ζωή της, το ίδιο και η πίστη και η υποστήριξη από την κυρα-Βαρβάρα, που καμαρώνει για την εγγόνα της. Κάποια στιγμή όμως όλα γυρίζουν ανάποδα κι η Βέρα, με κομμένα φτερά, μένει μετέωρη στη μέση του πουθενά.

    Μετά τον θάνατο της μητέρας της, ο κόσμος της μικρής Ρεβέκκας καταρρέει απότομα και η ζωή της αλλάζει ριζικά. Λίγα χρόνια αργότερα, κι έχοντας ως στήριγμα τη θεία της Μίνα, πηγαίνει στην Αθήνα να σπουδάσει. Πολύ σύντομα ανακαλύπτει συγκλονισμένη πως όλα όσα πίστευε ως τότε στηρίζονταν σ’ ένα μεγάλο ψέμα.

    Οι τραγικές αλήθειες και οι φρικτές αποκαλύψεις που μία μία βγαίνουν στο φως μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Όλες συγκλίνουν σε ένα και μόνο πρόσωπο: αυτό που ανέκαθεν καταδυνάστευε και την ίδια.

    Ένα ονειροπόλο κορίτσι είναι η Στέλλα, που όταν γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της του δίνεται ψυχή τε και σώματι. Ολομόναχη καθώς είναι στον κόσμο, αγκιστρώνεται πάνω του, παραβλέποντας κενά και αντιφάσεις, και παίρνει την πιο μεγάλη και καθοριστική απόφαση για το μέλλον της: να εγκαταλείψει τα όνειρά της και να τον ακολουθήσει.

    Η Ευδοκία συνεχίζει να ζει με τους εφιάλτες της, η Μίνα ματαιοπονεί πως θα μπορέσει να συγχωρήσει και να ξεχάσει, ενώ η Ελένη αντιμάχεται μια αδιέξοδη, σκληρή πραγματικότητα.

    Έξι γυναίκες, κακοποιημένες από τον ίδιο άντρα. Θα καταφέρουν να αποδοθεί δικαιοσύνη; Η Άννα Γαλανού, ορμώμενη από αληθινά γεγονότα, γίνεται η φωνή κάθε γυναίκας που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

    Δήμος Ντικούδης
    Ντικούδης – All Around: Το βιβλίο που δεν διάβασα ποτέ, MVPublications
    Τρίτη 9/4 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

    Το Public και η MVPublications σε προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Διεθνή Παίκτη Μπάσκετ Δήμο Ντικούδη, «Ντικούδης – All Around: Το βιβλίο που δεν διάβασα ποτέ», την Τρίτη 9/4 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

    Βαγγέλης Λιόλιος – Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ
    Κώστας Τσαρτσαρής – Πρώην Διεθνής Παίκτης Μπάσκετ
    Γλυκερία Σκούρα – Ψυχολόγος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ο Δήμος Ντικούδης, πρωτοπορεί! Με την απόφασή του να γράψει το “All Around” βαδίζει σε διαδρομές που είναι μάλλον ασυνήθιστες για τους εν ενεργεία, ή “εν αποστρατεία” Έλληνες αθλητές. Σε 250 σελίδες που γράφτηκαν με μεράκι, αγάπη και με τη βοήθεια σπουδαίων συναθλητών του όσο και κορυφαίων επιστημόνων, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, δε δίστασε: Συγκέντρωσε το απόσταγμα της εμπειρίας του και συνέγραψε το βιβλίο, που με περισσή τιμιότητα παραδέχτηκε ότι ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει ποτέ. Αυτό το βιβλίο που χαρτογραφεί το δρόμο στα παιδιά και τους έφηβους που ονειρεύονται να δουν το δικό τους αστέρι να λάμπει στον ουρανό του αθλητισμού.

    Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει στα σπορ και ούτε ο Δήμος Ντικούδης αποκαλύπτει κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό. Με όχημα τα αυτοβιογραφικά γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα του και με τη βοήθεια των πολύτιμων πληροφοριών από ανθρώπους που είναι διακεκριμένοι στον χώρο τους, μοιράζεται όλα αυτά τα απαραίτητα εφόδια που κάθε επίδοξος αθλητής χρειάζεται να έχει, όταν βρίσκεται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων, κρίσεων, προβλημάτων, τραυματισμών, απογοητεύσεων.

    Κρατώντας στα χέρια του το “All Around” ο αναγνώστης πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι μέσα στις σελίδες του κρύβεται ένας θησαυρός πληροφοριών και διδαγμάτων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα εγχειρίδιο για κάποιον επίδοξο επαγγελματία αθλητή.

    “Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο, που εγώ δεν είχα δυνατότητα να διαβάσω όταν ήμουν μικρότερος και ξεκινούσα το ταξίδι μου στο άθλημα που αγάπησα” δηλώνει ο Δήμος Ντικούδης…

    Θυμάμαι, ότι όταν εγώ ξεκινούσα η πρόσβαση στην πληροφορία δεν ήταν τόσο άφθονη, όσο σήμερα. Δεν υπήρχε, επίσης η εξειδίκευση, ούτε η τεχνογνωσία της σημερινής εποχής. Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο αθλητισμός εξελίσσεται σε μία επιστήμη με πολλούς τομείς, όπου ο καθένας έχει το υπόβαθρο να προσφέρει υπερπολύτιμη κι εξειδικευμένη γνώση.

    Θα είμαι αληθινά ευτυχισμένος αν, διαβάζοντας το βιβλίο, νιώσει κάποιος πιο σίγουρος για τις αποφάσεις του, αν πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του, αν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί μία κατάσταση, ή ακόμα και το ίδιο το ταλέντο του”.

    Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Τζο Αρλάουκας, η Εβίνα Μάλτση, ο Πάμπλο Λάσο, ο Χρήστος Μαρμαρινός και μία ομάδα σπουδαίων επιστημόνων, συνεισφέρουν, αναλύοντας ο καθένας στον τομέα του όλα όσα πρέπει να γνωρίσουν οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

    Τι σημαίνει ταλέντο, πόσο σημαντική είναι η διατροφή στον αθλητισμό, πως πρέπει να γίνεται η εκγύμναση, ποιες είναι οι παγίδες του ταχύτατου πλουτισμού, τι ρόλο παίζει η ψυχολογία, πως προλαμβάνονται (όσο μπορεί να γίνει αυτό) οι τραυματισμοί, πως αναπτύσσεται η πρώτη ύλη που έχει ένα νέο παιδί…

    Είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Δήμος Ντικούδης και όλοι αυτοί που με μεγάλη χαρά συνέβαλαν στο δημιούργημα που είναι μοναδικό στο χώρα μας, καθώς πρόκειται για τον πρώτο “οδηγό” καριέρας, γραμμένο από τον αθλητή, που μέτρησε περισσότερο από 100 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, που έπαιξε στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αποφάσισε να μοιραστεί τη γνώση του με όλους…

    “Γιατί πολύ απλά, εγώ δεν τις είχα και τις απέκτησα βιωματικά, με τον σκληρό τρόπο” όπως λέει και ο ίδιος.

    Lindsay C. Gibson
    Δυστυχώς δεν Διάλεξα τους Γονείς μου, εκδόσεις Ιβίσκος
    Παρασκευή 12/4 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

    Τα Public και οι εκδόσεις Ιβίσκος σε προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Lindsay C. Gibson, «Δυστυχώς δεν Διάλεξα τους Γονείς μου», την Παρασκευή 12/4 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Έφη Αργυροπούλου, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – NLP Coach INLPTA
    Βίκυ Κάουλα, Ψυχοθεραπεύτρια – Life Coach
    Άγγελος Λεβέντης, Ψυχοθεραπευτής – Ψυχοδραματιστής, CSW, M.Ed, LGBTQI+ & Trauma informed
    Δημήτρης Φλαμούρης PhD, Ψυχολόγος – Συγγραφέας

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Μήπως μεγάλωσες και εσύ με γονείς που ήταν απόμακροι; Δύστροποι; Εγωκεντρικοί; Απορριπτικοί; Ελεγκτικοί; Επικριτικοί; Μη-διαθέσιμοι;

    Αν οι συναισθηματικές σου ανάγκες έμειναν ανεκπλήρωτες ή καταπιεσμένες στην παιδική σου ηλικία, το πιο πιθανό είναι να έχεις αποκτήσει ψυχικά τραύματα που τώρα σε επηρεάζουν άμεσα στην ενήλικη ζωή σου.

    Σε αυτό το ανατρεπτικό βιβλίο, η έγκυρη κλινική ψυχολόγος Lindsay Gibson αποκαλύπτει την καταστροφική φύση των συναισθηματικά ανώριμων γονέων, τα τοξικά μοτίβα με τα οποία μας έχουν σημαδέψει, και μας παρέχει πολύτιμους τρόπους για να θεραπευτούμε από τον πόνο, τη σύγχυση, τον θυμό και το αίσθημα εγκατάλειψης που μεταφέρουμε στο σήμερα από την παιδική μας ηλικία.

    Απελευθερώνοντας τον εαυτό μας απ’ τη συναισθηματική ανωριμότητα των γονιών μας, μπορούμε να ανακτήσουμε την αληθινή μας φύση, να ικανοποιήσουμε τις ψυχικές μας ανάγκες και να δημιουργήσουμε νέες, θετικές σχέσεις με όλους γύρω μας, ώστε να χτίσουμε μια πληρέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

    Ανακάλυψε τους τέσσερις τύπους τοξικών-ανώριμων γονέων

    -ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ-
    Προκαλούν συναισθήματα αβεβαιότητας και άγχους

    -ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ-
    Προσπαθούν να τελειοποιήσουν τους πάντες και τα πάντα

    -ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ-
    Αποφεύγουν να ασχοληθούν με οτιδήποτε τους αναστατώνει

    -ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΙ-
    Κλεισμένοι στον εαυτό τους, απαξιωτικοί και υποτιμητικοί

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-sho

    5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές

    Η Άννα Κορακάκη ορκίστηκε ως Ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας



    ΣΧΟΛΙΑ